Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Španski košarkaš crnogorskog porekla Nikola Mirotić ima novi klub i potpisao je za Olimpiju iz Milana.

Za sada klub nije naveo o koliko je dugom ugovoru reč, ali će detalji biti poznati naknadno dok italijanski mediji pišu uglavnom da je reč o „višegodišnjoj saradnji“ sa krilnim centrom koji je doskora bio član Barselone.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovakav scenario se dao naslutiti nakon što je odbio da dođe u Srbiju i Partizan, ali i nakon što je gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos rekao da se Mirotić „obećao“ i drugim klubovima pored PAO-a.

Nedeljama unazad se pisalo i spekulisalo o tome gde će čovek koji je trebalo da dođe u Partizan. Činilo se u jednom trenutku da je sve gotovo i da je dao reč Željku Obradoviću i upravi crno-belih.

Onda je počela priča o tome da je dobijao pretnje, pa se oglasio i Mirotić s razlozima zbog čega neće u Beograd, dok su iz Partizana otkrili da su sa njim pregovarali i imali dogovor.

Najveće pojačanje u skorijoj istoriji tako je otpisano i pre nego što je došlo, pa je otvorena mogućnost da ode negde drugde gde je situacija „mirnija“.

U čitav slučaj oko pretnji na račun Mirotića su se uključili i ljudi poput predsednika Srbije, patrijarha SPC, pa i muftije, koji su, svako iz svog ugla pričali o košarkašu.

To pokazuje koliko je prašine podigla priča o njegovom dolasku u Partizan, a iste priče će sada da splasnu, pošto je Nikola potpisao za italijanski klub.

Olimpija ga je najavila fotografijom sa diskretno istaknutim likom košarkaša i brojem 33, dok je zanimljivo da je Etore Mesina, trener italijanskog evroligaša pre nešto više od mesec dana pričao da klub neće moći da se takmiči sa drugim velikanima jer nema novca za Nikolin potpis.

„Efes, Fenerbahče, Panatinaikos su odjednom osetili veliku želju da troše veliki novac na pojačanja. U ovom trenutku mislim da naš klub ne može da isprati ponude za Mirotića. Ne možemo da se takmičimo za Mirotića sa Efesom i Fenerbahčeom, već i sa Barselonom i Realom iza kojih stoje fudbalski klubovi“, pričao je tada Mesina.

BONUS VIDEO: Marej i Jokić doneli pobedu Denveru u drugoj utakmici finala Zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare