Foto: Tanjug / AP Photo/Steven Senne

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poraženi su od Boston Seltiksa u nedelju uveče sa 140:88 na parketu u TD Gardenu.

„Kelti“ su Stefa Karija i „ratnike“ gurnuli u pakao iz kog se ekipa Stiva Kera neće tako lako oporaviti jer se ne pamti da je dinastija koja je osvojila četiri titule šampiona u prethodnih deset godina, ovako ošamarena.

PROČITAJTE JOŠ:

Voriorsi su poslednji put bili šampioni NBA lige pre dve godine i od tada do danas prolaze kroz turbulencije od kojih nikako da se oporave.

Džejlen Braun je predvodio Seltikse sa 29 poena, Džejson Tejtum je dodao 27 poena i pet asistencija, Pejton Pričard je imao 19 poena, Derik Vajt 14, a Sem Hauzer 12.

Kod poniženih Voriorsa su neki od glavnih igrača igrali malo, a bolji od ostalih bio je onaj koji je igrao najviše.

Tako je Lester Kinones za nepuna 34 minuta na parketu upisao 17 poena, dok je Mozes Mudi imao 11 poena, a Džerom Robinson 10 poena.

Boston je već od sredine prve četvrtine počeo da preuzima konce igre u svoje ruke i da pravi veliku razliku, pa je već posle 12 minuta imao duplo više poena od rivala – 44:22.

Kroz drugu, treću i četvrtu četvrtinu se taj jaz samo povećavao, a Kari je odigrao 16 i po minuta, Klej Tompson 12 i po, Drejmond Grin 13 i po minuta, Kevon Luni nešto manje od 11.

Zbog toga su svi oni ostali na jednoj cifri u svim kolonama, a Voriorsi, dugo godina poznati kao jedna od najboljih trojkaških ekipa – baš u tom segmentu igre nisu mogli da se saberu.

Imali su svega 17,1 posto u šutu sa distance, naspram Bostonovih 51 posto, što u kombinaciji sa kvalitetom igrača koji su dobili šansu nije moglo ni da vodi drugačijem epilogu.

Voriorsi sada imaju 32 pobede i 28 poraza na devetom mestu zapadne konferencije, dok je Boston prvi na Istoku sa 48 pobeda i 12 poraza.

Iste večeri je odigrana i utakmica Los Anđeles Klipersa i Minesote Timbervulvs, koju je tim iz Los Anđelesa dobio sa 89:88.

Kliperse je predvodio Kavaj Lenard sa 32 poena, dok je u Minesoti najbolji bio Entoni Edvards sa 27 poena.

Minesota sada ima 42 pobede i 19 poraza, baš kao i Denver Nagetsi koji su nešto ranije pobedili Los Anđeles Lejkerse, dok Klipersi na četvrtom mestu iza Denvera imaju skor 39:20.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Anadolu Efesa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar