Foto: Printscreen Youtube / KK Mornar Bar

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos prokomentarisao je pobedu svog tima nad Mornarom iz Bara.

Zvezda je u 21. kolu ABA lige pobedila u Baru sa 102:66 uz 16 poena Džavontea Smarta.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Mitrović je takođe bio jedan od boljih pojedinaca u pobedničkom timu, baš kao i Majk Tobi koji je sa 11 poena i 9 skokova bio blizu dabl-dabla.

„Rekli smo pre meča da Mornar igra mnogo bolje nego u prvom meču sa nama i na početku sezone. Dobili su tri od poslednjih pet utakmica, čak su se i u ta dva poraza borili do samog kraja. Bilo mi je važno kako će se ekipa pripremiti za meč, bili smo ozbiljni od starta, iako je Mornar imao dobre trenutke u prvoj četvrtini“, počeo je Sferopulos na konferenciji za medije.

Tokom prve deonice Mornar je uspevao da pravi razliku jer odbrana Zvezde nije bila dovoljno dobra, a ni napad nije bio brz i tečan, pa su domaćini vodili sa 23:21.

„U drugoj smo popravili odbranu i kontrolisali dešavanja na parketu, ostali ozbiljni i u drugom poluvremenu. Bilo je dobro što sam imao šansu da rotiram igrače, rasporedim minutažu, jer nam je ovo bila druga utakmica u tri dana i veoma je važno što smo došli čarterom, kako bi igrači bili sveži za utakmicu“, kazao je Sferopulos.

Mornaru je poželeo sve najbolje u nastavku sezone, a posle Bara je štiklirao 18. pobedu u sezoni koja Zvezdu ostavlja na prvom mestu regionalnog takmičenja.

„Mornar je promenio tim i dodao još nekoliko igrača i svoje šanse da se bori da ostane u ligi, pa im želim svu sreću“, zaključio je Sferopulos. Pred Baranima je i dalje težak posao, jer imaju samo četiri pobede i 17 poraza u dosadašnjem delu sezone.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza sa Bajern – Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar