Foto: Starsport

Neverovatan meč za crveno-bele

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu sa 114:78 u hali „Aleksandar Nikolić“ u prvom meču polufinalne serije u Košarkaškoj ligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je postigla čak 22 trojke na meču, a najviše se istakao Nikola Ivanović koji je postigao čak pet.

Upravo je crnogorski plejmejker bio najefikasniji u redovima Zvezde sa 25 poena, a pratio ga je Ognjen Dobrić sa 16. Dvocifreni su bili još i Ostin Holins i Stefan Marković (11 asistencija) sa po 14 poena, Branko Lazić je imao 12, a Stefan Lazaević 11.

Kod Mege je Samson Ružencev imao 16 poena i šest skokova, dok je Boriša Simanić ubacio 15 poena.

Naredna utakmica igra se u nedelju 12. juna od 12 sati, a domaćin je Mega.

Zvezda je otvorila meč serijom 5:0, a svi poeni bili su delo Holinsa. Mega je pokazala „zube“, dvaput su njeni igrači pogađali pod faulom, pa je došlo i prvo vođstvo od 8:10. Zvezda se brzo trgla i serijom 7:0 ponovo povela.

Nikola Ivanović je nakon dobrog protoka lopte pogodio za tri, a ubrzo je uspeo da pogodi i preko ruke uz faul. Mega je promašila, a Ivanović je u kontri pogodio još jednu trojku, pa je Vlada Jovanović morao da traži tajm-aut pri rezultatu 22:13.

Foto: Starsport

Zvezda je prvu dvocifrenu prednost imla pri rezultatu 25:15, a Ivanović je postigao novu trojku i već tada je bilo jasno da će to biti teško veče za Megu.

Na kraju prvih deset minuta bilo je 33:15, a atraktivno zakucavanje imao je i Ognjen Dobrić.

Mega je otvorila drugu četvrtinu serijom 5:0, ali je Mitrović prekinuo seriju. Opet je Mega vezala pet poena, ali je onda Marković pogodio trojku.

Gosti su uspeli da smanje prednost crveno-belih na 44:33, ali je Ivanović nastavio da briljira, pa je uz poene Davidovca i Vajta Zvezda došla na 56:37.

Lazić je na 0,4 sekunde do kraja krenuo da primi loptu iz auta, ali ju je u stvari samo „bocnuo“ i ona je upala u koš na oduševljenje svih prisutnih.

Drugo poluvremene Zvezda je otvorila sa nove četiri trojke i ubrzo je na semaforu stajalo 73:51. Na samom kraju trećeg period Dobrić je „potegao“ sa pola terena i bio je precizan i brži od sirene.

Foto: Starsport

U četvrtoj deonici nije bilo previše uzbuđenja. Mega je pokušala da ublaži poraz, ali je Dobrić pronalazio odlična rešenja u napadu, a u strelce se upisao i Majk Cirbes, koji je zakucao nakon asistencije Markovića.

U poslednja dva i po minuta trojke je pogađao Holins, a Lazarević je u kontri zakucao popularnu „kapuljaču“.

Crvena zvezda – Mega 114:78 (33:15, 25:24, 31:17, 25:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić.

Crvena zvezda: Davidovac 2, Dobrić 16, Holins 14, Ivanović 25, Kuzmić 2, Lazarević 11, Lazić 12, Marković 14, Mitrović 3, Simonović 6, Vajt 7, Cirbes 2. Trener: Dejan Radonjić.

Mega: Bogavac, Cerovina 13, Grbović 4, Kočović, Kovačević 4, Mušikić 6, Paunović 2, Rudan 13, Ružencev 16, Simanić 15, Uskoković 5, Vujić. Trener: Vlada Jovanović.

Crvena zvezda - Mega 114:78

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare