Foto: Starsport/Xinhua/Xiao Yijiu

Bogdan Bogdanović moraće da preskoči Evropsko prvenstvo zbog povrede.

Košarkaš Atlanta Hoksa neće igrati za Srbiju na Evrobasketu od 1. do 18. septembra zbog povrede kolena, potvrđeno je Sport Klubu.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je najavljeno da bi Bogdan Bogdanović mogao da propusti kontinentalni šampionat usled oporavka koji ga čeka tokom leta.

Reprezentacija Srbije igraće u Pragu u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

„Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. Ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Beograd“, izjavio je prof dr Dragan Radovanović, dugogodišnji lekar nacionalnog tima, za Sport Klub.

Bogdan je uvek bio na raspolaganju nacionalnom timu i poznato je koliko voli da nosi dres Srbije. Zato je jasno da je u pitanju viša sila zbog koje neće moći da pomogne „orlovima“ ovaj put.

Sjajnom beku šuteru je ovo druga operacija kolena, ali ne istog. Krajem 2018. godine, kada je nastupao za Sakramento Kingse, morao je da se podvrgne artoskopskoj proceduri. Srpski reprezentativac se povredio krajem ove sezone, ali je ipak uspeo da pomogne svom timu da se domogne plej-ofa, gde ih je u prvoj rundi Istočne konferencije pobedio Majami Hit rezultatom 4:1. Prosečno je beležio 15,1 poen uz četiri skoka po meču u NBA.

BONUS VIDEO Željko Obradović i Bogdan Bogdanović

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare