Foto: TANJUG/AP Photo/Aaron Favila

Srpski košarkaš Stefan Jović jedan je od lidera tima koji se plasirao u finale Svetskog prvenstva.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Jović je često pravi „general“ na parketu u ekipi Svetislava Pešića, mada protiv Kanade u polufinalu u petak nije briljirao.

PROČITAJTE JOŠ:

I on i ostali saigrači su počeli da igraju bolje kako je turnir odmicao, razbudio ih je poraz od Italije u drugoj fazi takmičenja i sada su daleko više fokusirani.

Uz to, neki od njih imaju podršku svojih porodica, a Stefana je upravo sin pohodio na terenu u trenucima velikog uspeha.

„Moja neizmerna sreća, inspiracija, ljubav“, napisao je Jović uz fotografiju sa sinom, dok mu je Aleksa Avramović, saigrač iz nacionalnog tima odgovorio sa: „Crtaj“!

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Stefan Jovic (@stefanjovic)

Poruke podrške uputili su i drugi srpski sportisti, poput Vladimira Štimca, Ivane Maksimović, ali i Predrag Rajković i Dino Radončić, kolega iz selekcije Crne Gore i drugi.

Jović će sa Srbijom u finalu igrati protiv reprezentacije Nemačke u nedelju od 14.40.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Selektor Kanade besni na svoje igrače tokom tajm-auta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar