Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Osmo pojačanje "pantera" za sezonu na četiri fronta i borbu za FIBA Ligu šampiona.

KK FMP je kompletirao tim za sezonu 2022/2023, poslednje pojačanje „pantera“ uoči sezone koja nosi borbu na čak četiri fronta je bek Vasilije Pušica.

Pušica (196 cm, 26) je potpisao dvogodišnji ugovor, pokriva obe bekovske pozicije i karakteriše ga sjajan šut, ali i veoma dobar pregled igre.

PROČITAJTE JOŠ

Pohađao je Univerzitete San Diego i Nortistern, a potom profesionalnu karijeru započeo u dresu KK Partizan.

Usledila je selidba u Italiju gde je igrao najjače takmičenje kao prvotimac Pesara, a potom i Dinamo Sasarija. Pušica je počeo sezonu 2021/2022. u Litvaniji, nastupao je za Labas GAS Prienai, a istu završio u dresu Galatasaraja sa kojim je igrao u FIBA Ligi Šampiona.

Pušica je nosio i dres reprezentacije Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Češkoj, nastupao je i za selekciju do 18 godina na EP u Letoniji 2013. godine.

KK FMP je potpisom Vasilija Pušice, osmog pojačanja, formirao tim za sezonu pred nama.

Kompletan stručni štab predvođen Nenadom Stefanović stavio je paraf na nove ugovore, a u ekipu su došli i Ranko Simović, Trent Frejzer, Čarls Dženkins, Ognjen Matović, Luka Vudragović, Andrija Vuković i Bo Bič.

„Panteri“ će prvi trening u novoj sezoni odraditi u punom sastavu 1. avgusta. Početak sezone je 21. septembra kada će FMP igrati četvrtfinalnu utakmicu kvalifikacionog turnira FIBA Lige Šampiona protiv ekipe Rio Breogan.

BONUS VIDEO Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar