Foto: STARSPORT

Planirane su velike promene na Malom Kalemegdanu, ali se nije očekivao odlazak Dejana Radonjića.

Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba kaže da je klub kontaktirao Pabla Lasa za mesto trenera.

PROČITAJTE JOŠ:

To mesto na klupi crveno-belih ostalo je upražnjeno odlaskom Dejana Radonjića u Grčku, a Čoviću i klubu sa Malog Kalemegdana Laso jeste bio opcija pošto je otišao iz Real Madrida.

Trofejni stručnjak je imao infarkt, zbog čega je Real sa njim prekinuo saradnju, iako je Laso naveo da je spreman da radi.

„Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom. Kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd“, rekao je Čović.

U ekipu je potom stigao Vladimir Jovanović, nekadašnji trener Cibone i FMP-a. Od igrača su za sada tu Nemanja Nedović i Hasan Martin od novajlija.

„Što se tiče ostalih pojačanja, kontaktirali smo Miloša Teodosića, Bobana Marjanovića, Nemanju Bjelicu i Miroslava Raduljicu. Teodosić ima ugovor sa Virtusom, Bjelica se odlučio za Fenerbahče, Bobi još jednu godinu u NBA, a sa Raduljicom će biti još kontakata, trenutno je nedefinisana situacija“, dodao je Čović.

Napominje da nije očekivao da će Radonjić otići, a potom se osvrnuo na stanje i situaciju Nikole Kalinića, o čijem se odlasku takođe priča.

Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

„Nismo očekivali da ce otići trener, kome je ugovor isticao 30. juna. Zbog toga smo i izdali saopštenje nakon pet razgovora tokom juna, kada smo pretpostavili u kom pravcu će sve to da ode. Nije ovo prvi put da radi u Srbiji, pošto se pojavila priča oko kašnjenja u isplatama. Potom je krenula akcija oko pronalaska novog trenera, uvek je rizik sa stranim trenerima, pošto mora da budu redovne isplate“, istakao je prvi čovek crveno-belih, a piše Sportal.

Kalinić je imao ponude više klubova, a pisalo se da su najozbiljnije stigle iz Italije i Španije.

„Još uvek se nadam da će Kalinić ostati. Obavio sam par razgovora sa njim, postoje šanse da produži ugovor, sa pojačanom ponudom, koja je možda jača i od Barselone. Pojavio se i Virtus, sve bi trebalo da bude gotovo kroz dva, tri dana“, naveo je Čović.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare