Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Partizan je konačno uspeo da slavi u neizvesnoj završnici i vrati se u borbu za plej-of, a Sašo Filipovski je istakao nakon utakmice da se njegovoj ekipi vratilo za neke prethodne poraze.

„Čestitam Megi na sjajnoj predstavi, pogotovo u prvom poluvremenu. Pogađali smo u napadu, ali u odbrani je nešto nedostajalo, nismo imali pravo oružje. Imali smo i problema sa kontranapadima, odbranom pik en rola, njihovim skokom u napadu… Dogovor je bio na poluvremenu da budemo koncentrisani i da ne odustajemo“, rekao je Filipovski.

PROČITAJTE JOŠ...

Osvrnuo se šef struke crno-belih na dosadašnji tok sezone:

„Imali smo dve utakmice koje smo izgubili, više puta nam se desilo da ne pobedimo utakmicu sa jednim košem razlike. Sada se vratilo. Zadovoljan sam jer smo bili hladnokrvni i mirni.“

Heroj je Rašon Tomas, a Filipovski upravo tu mirnoću ističe i u ovom slučaju:

„Imao je pre toga devet promašaja bez pogotka iz igre, i pogodio je taj šut. Čestitam mojim igračima i Megi na sjajnoj igri“, rekao je on.

Upitan da prokomentariše slab početak, Filipovski je rekao:

„Neke utakmice smo otvaraili dobro… Svaka utakmica je priča za sebe. Teško je kad imate manje igrača u rotaciji, a mi neke moramo da dižemo, još nemaju svoju ulogu. Pokušavao sam da pronađem petorku, rotirao sam dosta. Nismo bili na preterano visokom nivou, ali nadam se da je ova pobeda dobar znak. Lako je sada biti general, imali smo i sreće. U životu je potrebno raditi, verovati i nadati se. Ostalo zavisi od zvezda, a one će nagraditi poštene i vredne. Mi smo sreću danas zaslužili.“

Za kraj, Filipovski je izneo zanimljivu teoriju:

„Ne verujem da oni koji stalno pobeđuju mogu i da osvoje prvenstvo. Pametni uče, a ja se nadam da mi jesmo pametni i da ćemo naučiti nešto iz svake utakmice i napredovati. Postoje dve vrste utakmica, one gde pobediš, i one na kojima učiš“, zaključio je Filipovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram