Filip Petrušev, Filadelfija Seventisiksers
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kada ste novajlija u NBA ligi i te kako je potrebno da pokažete zube. Ukoliko ne, brzo će shvatiti da ste najslabija karika. To je ipak rizik koji može da ode i na jednu, ali i na drugu stranu.

Filip Petrušev je iz sukoba dobio ono što je bilo neophodno – poštovanje koje je zaslužio na teži način, ali i dokaz da ga saigrači vide kao deo tima.

PROČITAJTE JOŠ

Filadelfija je savladala Bruklin sa 127:119, a Petrušev je za 21 minut i 21 sekundu upisao sedam poena, pet skokova, tri asistencije i jednu blokadu. Ovako je izgledala ta blokada.

Petrušev je pogodio dva od pet šuteva iz igre, 1/3 za tri, a bio je oba puta precizan i sa linije penala. Tri skoka je pokupio u napadu i dva u odbrani.

Ipak, najzanimljiviji momenat nije bio to, već klinč u koji je ušao sa Benom Simonsom na 8:38 do kraja susreta. Petrušev je uhvatio ofanzivni skok i pokušao da se podigne na šut, a Simons ga je oštrije faulirao i bacio ga na pod.

Usledila je žustra rasprava tokom koje je Petrušev ustao, a obojici su podeljenje tehničke.

„Bio je ovo znak čvrstine Petruševa, koji je pokazao da neće dozvoliti da tek tako bude guran i bacan na parket“, preneo je list „USA Today“.

I Petrušev se vratio na tu situaciju nakon završetka susreta.

„Bio je to samo jako, jako težak faul. Mislio sam da je to bilo nepotrebno jer nije mogao da dođe do lopte. Samo mislim… Ne želim da kažem da je to bila prljava igra, ali bilo je toliko nepotrebno, pa sam mu to samo stavio do znanja. On je uzvratio, a svi su videli ostalo“, rekao je Petrušev.

Obojica su dobili tehničke greške, a isključen je Patrik Beverli koji je odmah skočio da brani srpskog asa. Bila je njemu to druga tehnička, pa je zbog toga morao i da napusti parket. Ipak, Nik Nurs, trener Filadelfije, ni u jednom trenutku nije osudio ovakav potez.

„Pat Bev se zalagao za Filipa. Dakle, tu ima dobrog drugarstva i timskog rada“, rekao je Nurs.

Petrušev se vratio i na to koliko mu znači podrška od Beverlija.

„U toj konkretnoj situaciji, on se samo založio za mene kao pravi veteran. Samo sam mu zahvalan na svemu. Čuvao mi je leđa. Ne samo tamo, na treningu to radi, i ne samo za mene, takav je za sve. On je tu. On unosi ludu energiju, tu je za svakoga, podržava sve, tako da sam to zaista osetio. Osetio sam da mi je čuvao leđa i podržavao me, tako da mi je to dalo samopouzdanje“, rekao je Petrušev.

Ben Simons je susret završio sa osam poena, ali je ima sekvencu u četvrtoj četvrtini kada je prosto zablistao. Kem Tomas je postigao 18 poena za Bruklin, dok su po 13 dodali Rojs O’Nil, Lunio Voker IV i Trendon Votford.

U Filadelfiji je najefikasniji bio Keli Ubre Junior sa 21 poenom, dok su po 18 dodali Tobajas Heris i Pol Rid.

NBA, predsezona 

Ponedeljak na utorak

Indijana – Atlanta 116:112

Bruklin – Filadelfija 119:127

San Antonio Spars – Hjuston 89:99

Finiks Sans – Portland 117:106

BONUS VIDEO Dve trojke Petruševa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare