Vasilije Micić/Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poslednji udarac aktuelnom dvostrukom prvaku Evrolige, turskom Anadolu Efesu, zadao je najveći rival Fenerbahče u 33. kolu Evrolige.

Ekipa Marka Gudurića je slavila u Istanbulu rezultatom 103:86 i tako su Efes izbacili iz borbe za plej-of u najboljem evropskom košarkaškom takmičenju.

Izabranici trenera Ergina Atamana sada imaju učinak od 16 pobeda i 17 poraza, dok ne blistaju ni u turskom prvenstvu u kome imaju skor od 17 trijumfa i šest poraza i nalaze se na četvrtom mestu.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su imali velike planove u novoj sezoni Vasilije Micić i ekipa, nakon što su u Beogradu na fajnal-foru odneli drugu šampionsku titulu, deluje da su ušli u tunel bez izlaza nakon poraza od Partizana u 29. kolu Evrolige.

Protiv Fenerbahčea je još jednom Efes pokazao da im je odbrana jedna od slabijih strana u igri ove godine, dok je i napad bio ispod svog proseka.

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Kao veliko pojačanje prethodnog leta stigao je Amerikanac Vil Klajburn, jedan od najboljih krila u Evropi, i činilo se da je Efes napravio pravi Ol-star tim, pun zvezda koji će teško gubiti.

Ipak, kada u timu imate preveliki broj igrača koji zahtevaju loptu u svojim rukama nastaju problemi. Pored igračkih problema, nekoliko skandala ove sezone napravio je i trener dvostrukog šampiona Evrope Ergin Ataman.

Turčin nije hteo da sačeka kraj utakmice protiv Fenerbahčea i otišao je u svlačionicu. Na parketu se rukovao sa trenerom Fenera Dimitrisom Itudisom, ali je napustio salu 36 sekundi pre nego što su njegovi igrači izašli kao poraženi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Navijači Fenerbahčea su počeli da vređaju. Da ne bih bio izložen tome, rukovao sam se sa Dimitrisom Itudisom, čestitao mu i otišao u svlačionicu“, rekao je Ataman posle meča.

Neposredno pre meča sa crno-belima, samo dva kola ranije u Evroligi Crvena zvezda je savladala turski tim u Beogradu (94:75), i tako prekinula njihov niz od četiri vezane pobede.

Ataman je tada ušao u sukob sa navijačima crveno-belih, pa je na kraju i isključen sa utakmice.

Velika odluka ponovo će biti pred Vasilijem Micićem, koji i ove sezone igra sjajno i prosečno beleži 16,2 uz 5,3 asistencije po meču u Evroligi.

Foto:Seskimphoto / Avalon / Profimedia

Već godinama unazad na meti je mnogih NBA timova, ali još uvek nije odlučio da se oproba u tamošnjoj ligi. Da li će ovaj epski raspad Efesa biti povod da se to promeni ostaje da sačekamo i vidimo.

Micić je na draftu NBA lige 2014. godine izabran kao 52. pik od strane Filadelfije, ali za sada se pominjao kao potencijalni igrač Denvera, Čikaga i Milvokija.

Čelnici turskog tima će morati da pripreme velike promene za narednu sezonu ukoliko žele da se vrate na sam vrh Evrope.

Ali, nije sigurno i da će Ataman ostati na mestu trenera, pošto je priznao da je dobio nekoliko ponuda i da će na kraju sezone odlučiti da li će napustiti ekipu.

BONUS VIDEO Povreda Vasilija Micića u meču s Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar