Foto:Seskimphoto / Avalon / Profimedia

Turski košarkaški trener Ergin Ataman završio je u bolnici zbog upale pluća.

Ataman je u bolnicu u Istanbulu otišao u petak, dan posle meča i poraza od Partizana u Evroligi, a klub je svojim saopštenjem samo donekle otkrio o čemu je reč.

PROČITAJTE JOŠ:

Simptomi i stanje mu se tada pogoršalo i pitanje je kada će se vratiti na klupu, odnosno da li će to moći do meča sa Albom u četvrtak.

Spominje se da je reč o upali gornjih disajnih puteva, te da je reč o infekciji i za sada se zna da neće voditi svoj tim protiv Bujukčekmečea u nedelju.

„Naš trener Ergin Ataman koji je dobio upalu gornjih disajnih puteva početkom nedelje, otišao je na ambulantno lečenje zbog intenzivnog tempa utakmica nakon što je bio na klupi u mečevima sa Real Madridom i Partizanom. Kao rezultat provera u petak 17. marta zbog pogoršanja simptoma, dijagnostikovana mu je upala pluća. Odlučeno je da bude zadržan u bolnici“, navode iz kluba.

Dodaju da lečenje ide u dobrom smeru, da će nove procene biti urađene u utorak i da će se njima baviti profesor Hande Ikitimur. Za sada nije poznato da li je upala pluća povezana sa zarazom koronavirusom.

Ataman je dvaput za kratko vreme vodio tim protiv srpskih klubova. Najpre osmog marta protiv Crvene zvezde, onda i osam dana kasnije protiv Partizana. U oba meča je upisao poraze.

BONUS VIDEO: Omraženi Ergin Ataman izazvao haos u Pioniru, navijači besneli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare