Foto: Prinscreen/Eurosport
Foto: Prinscreen/Eurosport

Košarkaši Virtusa će biti znatno oslabljeni u daljem delu sezonu, pošto se na meču Superkupa Italije povredio startni centar Ekpe Judo.

Judo je doživeo težu povredu kolena leve noge i u jednom trenutku se samo srušio na parket. Kontakta sa protivničkim igračima nije bilo, već je u pitanju bio nezgodan doskok.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši centar Fenerbahčea i Jute Džez iznet je na nosilima sa terena, a tek slede pregledi koji će ustanoviti kolika ga tačno pauza čeka.

Imajući u vidu njegove godine (34), kao i istorijat povreda, ovaj događaj bi mogao da ga na duže vreme odvoji od parketa.

Trener ekipe za koju nastupa i srpski plejmejker Miloš Teodosić, Serđo Skariolo izrazio je zabrinutost oko povrede centra od koga se očekivalo da bude jedan od glavnih igrača ekipe Virtusa ove sezone.

“Ekpe Judo je centar na kome se zasniva naša igra. On je za nas ključni igrač, kako u odbrani, tako i u napadu. Doživeo je tešku povredu i to je veliki udarac za Virtus. U šoku smo i veoma smo zabrinuti”, istakao je Serđo Skariolo.

Italijanska ekipa je već krenula u potragu za novim centrom, a prema pisanju italijanskih medija prva želja je Džordan Bel. Amerikanac je 2018. godine osvojio NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima, a trenutno je slobodan agent.

Ukoliko dođe do dogovora između Amerikanca i italijanske ekipe, biće to prvi Belov prelazak u neki tim van američkog tla.

Virtus je na kraju pobedio ekipu Bertram Jahtsa sa 74:66, čime je izborio plasman u polufinale, gde ih čeka tim Venecije.

U drugom polufinalu sastaju se Brindisi i Olimpija Milano.

BONUS VIDEO Dušan Duda Ivković – odlazak legende

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar