fOTO: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Košarkaši Efesa su savladali Real Madrid u uzbudljivom petom meču plej-ofa Evrolige i obezbedili plasman na fajnal-for.

Micić je postigao 18 poena, dva skoka i pet asistencija za Efes, dok je briljirao Singlton sa 26 poena i 8 skokova.  Odličnu partiju je odigrao i Krunoslav Simon sa 17 poena i ključnom trojkom u poslednjem minutu.

U Real Madridu je bolji od ostalih bio Laprovitola sa 17 poena, dok je Tomkins postigao 12.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog starta meča, ekipe su smenjivale u vođstvu i bilo je jasno da ćemo do kraja gledati neizvesnu utakmicu.

Real je bio nešto bolji tokom prvog poluvremena, kada je od sredine prve četvrtine polako preuzeo kontrolu. Uspeli su Madriđani da iskoriste stegnutost košarkaša Efesa, i da veći deo imaju blagu prednost, koja je na velikom odmoru iznosila pet poena.

Na samom startu drugog dela, ekipa Pabla Lasa je zadržala minimalnu prednost, ali onda kreće prva velika serija na utakmici.

Domaći tim predvođen Micićem je napravio seriju 15:0 i došao do velikih 12 poena prednosti i tada se činilo da će ekipa Ergina Atamana prelomiti utakmicu.

Real je ipak do kraja treće četvrtine uspeo da se vrati i sa samo tri poena zaostatka uđe u poslednju deonicu.

Tu smo videli ogromnu borbu, gde su oba tima veći deo vremena bili u egalu, što je doveo do toga da se uđe u neizvesnu završnicu.

Tada na scenu stupa Krunoslav Simon koji pogađa fenomenalnu trojku pri rezultatu 80:80, 38 sekundi pre kraja za prednost Efesa.

Ljuj je pokušao da vrati trojku iz teške pozicije, ali je dobacio samo do prvog obruča, a loptu je uhvatio Singlton koji je odmah bio fauliran.

Oba puta je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i povećao na pet razlika 14 sekundi do kraja.

Pokušao je još jednom Ljulj, ali neuspešno i Efes je sa još jednim bacanjem došao do plus šest.

Real je uspeo samo da smanji, ali je Efes sa dva bacanja Micića na kraju slavio sa 88:83 i otišao na fajnal-for gde će igrati protiv ekipe CSKA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar