Foto: instagram.com

Danilo Adžić našao se u centru skandala zbog optužbi da je skrnavio crkvu Svetog Nikole u Kotoru, a radi se o vaterpolisti koji je karijeru gradio u Srbiji.

Optužen je Adžić da je urinirao na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu, navedeno je i da je bio među trojicom sportista koji su vređali suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

PROČITAJTE JOŠ

Preostalo je da se utvrdi da li je Adžić bio među vinovnicima ovog skandala, crnogorski mediji navode da je noć proveo u pritvoru, a radi se o sportisti koji je ujedno i odbornik Demokratske partije socijalista i vaterpolista Primorca.

Sagovornici crnogorskih Vijesti navodili su da je Adžić bio akter i da su u njegovom društvu bili bivši fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Danijel Krivokapić.

Navodno, ti Kotorani su urinirali na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu. Kada ih je supruga kotorskog paroha, sa prozora obližnjeg parohijskog doma, kritikovala zbog toga, počeli su da je vređaju čak i na nacionalnoj osnovi.

Advokatica Mirela Ćirković, punomoćnica Danila Adžića, rekla je da Adžić „nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po crkvi Svetog Nikole“ u Kotoru. Dodala je da je „bio običan prolaznik trgom Sv. Nikole 03.05.2021. oko ponoći“.

„Nije upoznat sa bilo kakvim degradiranjima sakralnih objekata, niti je u istima učestvovao, budući da je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi i ista predstavlja svetinju za njega, te je u bliskim rođačkim odnosima sa sveštenstvom iste crkve“, navela je advokatica.

Ceo slučaj tek će dobiti epilog, a vest je šokirala mnoge u Srbiji jer je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

Karijeru gradio u Beogradu

Momak rođen 1996. godine, 2015. je potpisao za crno-bele.

„Naš prvotimac i omladinski reprezentativac Crne Gore Danilo Adžić nastaviće karijeru u Beogradu, i to u Partizanu. Završio je Gimnaziju u Kotoru, studiraće u Beogradu i klub neće praviti prepreke da sportsko i školsko usavršavanje nastavi tamo gde je naumio“, rekao je tada trener Primorca Vedran Milošević.

Foto: instagram.com

Nešto kasnije, zaigrao je i za Crvenu zvezdu, u kojoj se afirmisao njegov otac Dejan Adžić, inače bivši generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koji je igrao u Zvezdi između 1984. i 1986. godine.

Došao je u Zvezdu 2019. na insistiranje legendarnog Igora Milanovića, igrao je prethodno još i za Budvu, a mnogi mu ne veruju u slučaju sa skandalom ispred crkve jer je i na društvenim mrežama kačio kontroverznu komitsku zastavu, kojom se propagira teza da je „Srbija okupirala Crnu Goru“ 1918. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram