Nikola Jokić igra po mnogim ocenama sezonu karijere u NBA ligi, a za Nova.rs objasnio je da potpuno fokusiran na Denver Nagetse i da će o reprezentaciji razmišljati tek kasnije.

Centar koji prosečno beleži 26,2 poena, 10,9 skokova i 5,5 asistencija prvi je favorit za osvajanje najboljeg igrača NBA lige, čime bi postao prvi Srbin kome je to pošlo za rukom.

PROČITAJTE JOŠ

O nagradi MVP Jokić gotovo da ne razmišlja pa je ostao zakopčan do grla kada smo mu posle utakmice sa Los Anđeles Lejkersima (89:93) postavili to pitanje.

„Ni ne razmišljam o MVP tituli, samo o mečevima, daleko je to“, rekao je uz osmeh Jokić za Nova.rs.

Nije mnogo pričljiviji bio ni na temu Olimpijskih igara u Tokiju.

Denveru je ostalo još sedam mečeva ligaškog dela sezone (trenutan skor 43-22, četvrto mesto na Zapadu), a onda sledi NBA plej-of koji je na programu od 22. maja.

Potencijalni sedmi meč NBA finala je zakazan za 22. jul, a Olimpijske igre počinju već dan kasnije i traju do 8. avgusta.

„Daleko je pričati i o Olimpijskim igrama, imamo još uvek neke poslove ovde“, kaže nam Jokić.

Nikola Jokić Nemanja Nedović Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Košarkaši Srbije će olimpijsku vizu morati da overe na turniru koji se od 29. juna do 4. jula igra u Beogradu. Samo pobednik će se izboriti za mesto u Tokiju u grupi sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacija u Splitu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbiju u kvalifikacionoj grupi očekuju dueli sa Dominikanskom Republikom i Filipinima, po dve selekcije prolaze dalje, a u polufinalu će igrati sa jednom od prve dve selekcije iz grupe Portorika, Senegala i Italije. Samo će pobednik obezbediti mesto u Japanu.

Džaval Mekgi je pre početka susreta dobio NBA prsten koji je osvojio sa Los Anđeles Lejkersima prošle sezone, a srpski centar se osvrnuo i na taj detalj.

„Bilo je kul videti NBA prsten, mislim da možemo da uradimo to, da dođemo do prstena, neće biti lako, ali zašto da ne“, završio je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare