Iskusni centar podelio je svoja isksutva nakon uzbudljivog polufinala

Košarkaši Efesa pobedili su Olimpijakos sa 77:74 u polufinalu Evrolige, zahvaljujući trojci Vasilija Micića u poslednjoj sekundi.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskusni centar Brajant Danston ubacio je 12 poena, a nakon uzbudljivog meča podelio je svoje utiske. Najpre je prokomentarisao Vasilija Micića, koji je ubacio 15 poena, uz šest skokova i devet asistencija.

„Delovalo je da je to bila samo još jedna utakmica za njega, rekao je da je bio ovde ranije kada je igrao u velikom finalu u Srbiji. Za svoje godine ima mnogo iskustva“, rekao je Danston o Miciću.

Danston je pogodio jednu trojku na samom isteku napada, koja se na kraju ispostavila kao bitna.

„Ja sam šuter za poslednje sekunde, kada vreme za napad ističe kažem “dajte mi loptu”. Ako sam još u igri pošto pravim mnogom faulova (smeh)“.

Bio je iznenađen na podatak da je Efes pogodio 21 trojku. Najpre je napravio čudan izraz lica, pa rekao: „To je odlično“.

Efes nije briljirao tokom čitavog meča, ali je odbrana bila na zadovoljavajućem nivou.

„Kada mašimo šuteve moramo da verujemo odbrani i da ćemo jednog momenta krenuti da pogađamo. Samo da nastavimo da napadamo i igramo zajedno“.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je koji su bili ključni detalji koji su prevagnuli meč na stranu turskog tima.

„Počeli smo da pogađamo, da igramo cvršću odbranu. Pokazali smo da smo prisutni i povećali smo tempo utakmice. Pogađali smo velike šuteve. Elajdža Brajant je pogodio nekoliko teških šuteva, Kris Singlton takođe, imao je i jedno odlično zakucavanje. Velika je utakmica i veliki igrači preuzimaju odgovornost“.

Na pitanje da li je bilo pritiska i panike u trenucima kada Micić i Larkin nisu pogađali, a Olimpijakos se rezultatski približavao odgovorio je:

„Uzimali smo teške šuteve i razumeli smo da moramo da napadamo koš više, da izbacimo loptu iz reketa na stranu. Nismo paničili celu utakmicu. Pobrinuli smo se za to da budemo zajedno i fokusirani celu utakmicu“.

Osvrnuo se i na prvu utakmicu koju su igrali u plej-ofu 2017. godine.

„Ovo je veoma drugačiji tim, tada smo bili mlađi. Izgubili smo veoma tešku utakmicu, vodili smo 17 razlike u drugoj četvrtini. Krivim sebe za tu utakmicu, bio sam lider tog tima i nisam ga vodio na lep način. Zbog toga sam danas na klupi davao savete, pričao saigračima da budu fokusirani ohrabrivao ih“, zaključio je Danston.

BONUS VIDEO NBA zvezda Kevin Durent na utakmici Olimpijakos – Monako

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar