Foto: Starsport

Amerikanac izneo dosad nepoznate detalje.

Američki košarkaš Šejn Larkin kaže da je trener Ergin Ataman odlučio da Vasa Micić ispali poslednji šut protiv Olimpijakosa.

PROČITAJTE JOŠ...

Anadolu Efes je pobedio sa 77:74 u polufinalu Fajnal fora Evrolige u Beogradskoj areni i otišao je u finale.

Tamo će snage odmeriti sa Realom iz Madrida, koji je sa 86:83 savladao Barselonu u drugom polufinalu.

Larkin novinarima posle meča sa grčkim timom nije znao da kaže koliko će biti težak rival u finalu ali je više od samog Vase verovao da njegov šut ulazi.

„Bilo je mnogo navijača i bili su jako bučni. Mislim da bi ovo mogla da bude jedna od najboljih atmosfera koje sam video, posebno na Fajnal foru. Činjenica što sam mogao to da iskusim i vidim je sjajna“, počeo je Larkin.

Svoj tim je nosio do kraja, iako momci poput Micića nisu startovali idealno, a šut nije služio.

„Ponekad ne počnete da igrate idealno, ali je suština u tome da pronađete način da zaigrate bolje“, dodao je Larkin i onda odgovorio na pitanje čija je odluka bila da Micić preuzme odgovornost.

„Trener je odlučio i rekao da Vasa treba da proba da igra kroz sredinu, da uzme poslednji šut i on je to uradio, to nam je donelo pobedu“.

Našalio se kad smo konstatovali da je on zapravo bolje pogađao tokom meča. Ubacio je ukupno 21 poen i bio najefikasniji u Efesu, dok je Micić ubacio 15, a kod pobednika se istakao i Ilajdža Brajant sa 16 poena.

„To je bio naš mali trik, vidite. Ja sam znao da će da uđe, on je u svojoj zemlji, pred svojim prijateljima, porodica mu je tu, igra na Fajnal foru i ja sam stvarno bio siguran da ima samopouzdanja i da će pogoditi taj šut „, našalio se američki košarkaš.

„Zaslužili smo što smo ovde. Da nije bilo koronavirusa, imali bismo i tada dobru šansu da probamo da napravimo dobar rezultat. Ali, i sada moramo da budemo fokusirani i da nastavimo dalje“, kaže Larkin.

Upitan o narednom protivniku, ostao je misteriozan.

„Koga vi vidite kao težeg protivnika? Nisam ni ja siguran. Oba tima su jaka, oba su na Fajnal foru, pobeđivali su nas ove godine. Sa kim god da igramo, moraćemo da igramo čvrsto i da se fokusiramo na sebe. Drugu stranu ne možemo da kontrolišemo, ali možemo da se spremimo za sledeći meč“, zaključio je Šejn Larkin.

BONUS VIDEO Trojka Micića iz više uglova 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar