Džok Lendejl
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ovo mu nije trebalo.

Džok Lendejl, bivši košarkaš Partizana, a sadašnji Finiks Sansa, optužen je da je skakao po stomaku bivšem saigrači iz koledž ekipe „Gilong“ Maksu Džonsu, koji je podneo tužbu protiv centra.

Džouns tvrdi da se incident dogodio 7. februara 2013. godine, kaže da ga je Lendejl oborio na zemlju i skakao mu po stomaku u ritmu pesme koja se tada čula.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši saigrač Lendejla je nakon toga morao na operaciju, a „kao rezultat svega toga i nanetih povreda oštećeni nije mogao da se koncentriše na nastavak studija“, navodi se u optužnici.

Protiv škole je takođe podignuta optužnica, iz koje su se oglasili navevši da „učionica u kojoj se incident navodno dogodio bila pod nadzorom u tom trenutku i da niko tada nije podneo nikakav izveštaj niti pričao o incidentu.“

Lendejl je karijeru počeo u Partizanu, da bi potom prešao u Žalgiris iz kog se vratio u domovinu, tačnije u Melburn junajted.

Posle toga, karijeru je nastavio u NBA gde je prvo igrao za San Antonio Sparse, a sada je u Finiks Sansima sa kojima ima ugovor od 1,5 miliona dolara.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar