Foto: ABA liga

Uzbudljiv meč i velika pobeda za beogradsku ekipu

Košarkaši Mege pobedili su Split na svom terenu sa 90:85 u 23. kolu ABA lige.

Mega je tako nastavila odličnu seriju tokom koje je na deset utakmica ABA lige slavila u devet navrata,a ne treba zaboraviti da je između toga igrala i finale Kupa Radivoja Koraća.

PROČITAJTE JOŠ:

Split je nešto bolje otvorio utakmicu, ali je Mega na kraju prvih deset minuta vodila sa 23:20. I do poluvremena smo gledali veoma zanimljivu borbu, pa nijedna ekipa nije uspela da se značajnije odlepi.

U nastavku utakmice Split je uspeo da dođe do 54:49, ali je Mega opet preokrenula i sa dva poena „u džepu“ ušla u poslednji period.

Sve veća neizvesnost vladala je iz minuta u minut, a Splićani su u poslednjim trenucima utakmice promašili i dve trojke i dva bacanja pre toga, pa nisu iskoristili brzopletos i manjak koncentracije u Meginom napadu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Matej Rudan sa 19 poena i sedam iznuđenih faulova, dok je Malkom Kazalon imao 14 poena i osam skokova za Megu.

Kod Splita najbolji je bio Tajrel Nelson sa 19 poena i šest skokova, dok su Josip Jukić i Luis Saliven ubacili po 13 poena.

Mega je sada skočila na šesto mesto sa skorom 12-11, te je vrlo moguće da će u plej-ofu igrati protiv Budućnosti ili Cedevite.

Split je trenutno van plej-of zone, pošto ima skor 9-14, ali nešto lakši raspored do kraja.

ABA LIGA, 23. kolo

Petak

Zadar – Igokea 67:68

Subota

Borac – MZT Skoplje 105:84

Studentski centar – Budućnost 69:86

Nedelja

Mega – Split 90:85

19.00 Partizan – Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18.00 Cibona – FMP

Odloženo

Mornar – Crvena zvezda

BONUS VIDEO Svađa Vildoze i Mitrovića na klupi Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar