Džejms Naneli i Stefan Lazarević Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs/STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia/X/@prvorodjeni

ABA liga odredila je kazne za Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, koji su bili glavni akteri tuče pred treći meč finala regionalnog takmičenja.

Oba košarkaša kažnjena su sa po tri utakmice suspenzije na početku naredne sezone, a moraće da plate i po 20.000 evra.

Košarkaš Partizana i dalje nema ugovor sa klubom za narednu sezonu, pa je veliko pitanje da li će uopšte odraditi kaznu. Nanelijeva sudbina trebalo bi da bude poznata u narednim danima ili nedeljama, pošto nije deo ekipe ni u završnici Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Incident se dogodio 19. maja kod svlačionica u Beogradskoj areni. Tada je došlo do fizičkog obračuna Nanelija i Lazarevića, a igrač Crvene zvezde je imao i posledice tuče na licu. Svemu tome prethodio je duel na terenu, kada je Naneli u drugoj utakmici finala uhvatio Lazarevića za vrat.

Neki detalji sukoba u Areni i dalje nisu poznati, a igrači oba tima su davali izjave i u policiji.

Pored ovih kazni za igrače, treba navesti da je i Partizan kao klub kažnjen sa 21.500 evra, dok će Alen Smailagić zbog tehničke greške morati da plati 100 evra.

Crvena zvezda je inače pobedila Partizan sa 3-0 u finalu ABA lige, a Naneli i Lazarević nisu igrali na trećoj utakmici finala.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

@pbg.news је поделио/ла објаву

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare