Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Trener Baskonije Duško Ivanović kaže da je njegov tim prelomio utakmicu protiv Crvene zvezde dobrom kontrolom rezultata i opisao pobedu kao veoma važnu.

Baskonija je kao domaćin pobedila Zvezdu sa 87:67 u Vitoriji, u okviru 26. kola Evrolige i revanširala se timu Dejana Radonjića za poraz iz prvog dela sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Baskonija je koristila prevlast u skoku, gde se posebno istakao centar Jusufa Fal koji je ubacio 20 poena i bio najefikasniji. Rokas Gidraitis je postigao 14, koliko je u Zvezdi imao Džordan Lojd.

„Važna pobeda za nas protiv tima koji je igrao stvarno dobro u drugim i trećim četvrtinama. Pokazali su da imaju talenta. Bili smo možda malo opušteni u nekim momentima, ali smo dobro kontrolisali utakmicu. U drugom poluvremenu nismo imali istu dozu agresivnosti. Možda u poslednjih pet minuta završne četvrtine, ali ne tokom cele treće. Za nas će svaka utakmica do kraja biti veoma važna“, objasnio je Ivanović posle utakmice.

Jusufa Fal dodaje da njegov tim hoće da se domogne plej-ofa i da je zbog toga pobeda nad Zvezdom tek početak i samo jedna od neophodnih.

Njegov klupski drug Luka Vildoza napominje da je utakmica bila odlična i da je Baskonija sve vreme igrala u jakom ritmu.

„Odlična odbrana, ali opet moramo da nastavimo isto ovako. Još uvek smo ispod osmog mesta na tabeli. Zato moramo da nastavimo da radimo“, rekao je Vildoza.

A na osmom mestu koje žele trenutno se nalazi Anadolu Efes. Turski tim je pobedio Fenerbahče uz rekord karijere Vasilija Micića, pa nema sumnje da će do kraja sezone biti „gužve“ u borbi za to osmo mesto.

Evroliga, 26. kolo:

Fenerbahče – Anadolu Efes 74:106

Baskonija – Crvena zvezda 87:67

Alba Berlin – Panatinaikos 74:65

21.00 Barselona – Asvel

Četvrtak:

Zenit – Valensija 62:91

Olimpijakos – CSKA Moskva 74:75

Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv 70:72

Olimpija Milano – Himki 84:74

Real Madrid – Žalgiris 70:58

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar