Dušan Duda Ivković Foto: Zoran Lončarević

Dušan Duda Ivković, jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena, preminuo je ovog četvrtka u 78. godini. Do kraja je uz njega bila supruga Nena, koja je zbog ljubavi prolazila i kroz neočekivane situacije.

PROČITAJTE JOŠ

Ivković je bio jedan od trenera koji je učio generacije koje dolaze profesionalizmu, a bio je podjednako uspešan i na klupskom i na reprezentativnom planu.

Iza sebe je ostavio suprugu Nenu, te sinove Petra i Pavla.

Predvodio je brojne klubove, radio sa velikim uspehom u Partizanu, Olimpijakosu i CSKA iz Moskve, a za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije je uvek bio tu.

Sve lepe, nezaboravne i manje divne momente proveo je uz suprugu Nenu.

I dalje se pamti se pamti Evropsko prvenstvo 1995. godine prvo koje je Jugolasvija posle sankcija i stigla do zlata usred Atine.

„Onda, na nesreću, na tom prvenstvu dva puta dobijemo domaćina. Prvi put u grupi i drugi put u polufinalu. I napravi se onaj haos, kakav je već bio, na terenu. Gde moju suprugu prebiju u gledalištu. Ta neka grčka filozofija i mržnja, to je došlo do toga verovatno podstaknuto samim vrhom grčke košarke, mada posle toga i ambasada Grčke u Beogradu i mnogi građani Grčke su mi poslali hiljade telegrama izvinjenja“, ispričao je Duda za „011 info„.

Posted by Nena Ivkovic on Sunday, October 15, 2017

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar