Dušan Bulut
Foto: Nova.rs/video

Legenda rekla zbogom reprezentaciji.

Pionir basketa 3×3 na ovim prostorima Dušan Domović Bulut, doputovao je u Čikago gde se priprema za svoje drugo uzastopno učešće u BIG 3 ligi, najkvalitetnijem svetskom takmičenju.

Prošle godine bio je prvi Evropljanin koji je učestvovao u ovoj ligi, a zahvaljujući sjajnim partijama ukazana mu je čast da ove sezone, koja startuje 19. juna, bude kapiten ekipe Elijensa i zajedno sa trenerom Rikom Mahornom, bivšim igračem Detroit Pistonsa i članom Kuće slavnih, izabere tim.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u karijeri osvojio pregršt trofeja, među kojima četiri zlata na Svetskim i dva najsjajnija odličja na Evropskim prvenstvima, žal za zlatom na Olimpijskim igrama u Tokiju i dalje postoji.

“Moram da priznam da me to i dalje boli. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu imaće priliku da to isprave, ja očigledno neću. To je nešto što će me proganjati i zauvek ostati u nekom delu mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo”, kaže Bulut.

Dodatno je pojasnio zašto ga Tokio i dalje toliko boli.

“Ne mogu da budem nezadovoljan, jer sam odlikovan olimpijac, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo počeli da se bavimo ovim sportom. Dočekali smo da basket 3×3 postane deo olimpijske porodice sportova i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak ukus”.

Iako ima 36 godina i dalje je u vrhunskoj formi o čemu svedoči i veliki međunarodni turnir u Rimu koji je Bulut osvojio sa Novim Sadom, pogodivši trojku u poslednjoj sekundi velikog finala.

Ipak, više nije deo reprezentacije Srbije.

„Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojano puta, prevashodno kad je basket 3×3 bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje.“

Bulut ističe šta mu je u svemu zasmetalo.

„Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u Košarkaškom savezu Srbije već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali da odrešenim rukama vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost niti podršku da budem ono što jesam“, zaključio je bivši srpski reprezentativac.

Zanimljivo je istaći da je nastavio sa organizaovanjem kampova u Novom Sadu i Egiptu, a bio je član i poznatog „Kros-over“ Harvard semestra za sportski biznis, u kome je učestvovalo oko tridesetak sportista, među kojima su bili Bojan Bogdanović, Danilo Galinari, kao brojne bivše NBA i NFL zvezde.

BONUS VIDEO Emotivan doček za basketaše

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare