Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Vreme je da sjajni srpski trener napravi korak napred u karijeri.

Dušan Alimpijević, trener Bursaspora, gotovo sigurno će promeniti klub pred novu sezonu. Pravio je srpski stručnjak sjajne rezulate, činio je čuda sa turskim timom, pisao istoriju, ali je došlo vreme da krene dalje, saznaje Nova.rs.

Kako je došlo do velikih promena u klubu, tako je vreme i za rastanak.

PROČITAJTE JOŠ

Kompanija Fruti Ekstra je objavila da je prekinula sponzorstvo sa Bursom koje je trajalo od 2019. godine, pa je gotovo izvesno da će Alimpijević od leta sedeti na drugoj klupi.

Prema saznanjima našeg portala, srpski trener ima nekoliko odličnih opcija pred sobom i očekuje da uskoro donese odluku koju ekipu će predvoditi.

Alimpijević je u jesen 2020. godine stigao u Bursu i već posle šest meseci je bio zaslužio produženje ugovora do 2024, a potom je ugovor produžen na još godinu dana.

I kada je bilo loše na početku njegovog mandata (novembar 2020), svi su verovali da može da napravi nešto. Cenio se njegov predan rad, to što je palio i gasio svetlo u hali. Kad god bi neko od čelnika kluba došao, mogao je da zatekne Alimpijevića ili na parketu ili u kancelariji.

Sve se isplatilo igranjem finala Evrokupa i priznanjem za najboljeg trenera tog takmičenja za sezonu 2021/2022. Sa 35 godina je bio najmlađi kome je pripala ta nagrada i tek drugi srpski trener posle Saše Obradovića.

Pored rezultata, o tome šta je Alimpijević napravio sa Bursom govori i to što mu navijači skandiraju i obožavaju ga kao nikoga, čak mu ostavljaju i parole na srpskom jeziku.

Sigurno da je ostavio neizbrisiv trag u turskom klubu, ali je vreme da srpski trener napravi korak napred u karijeri.

BONUS VIDEO Nepoznate priče o najvećim imenima srpske košarke i tajna jedne koverte koja je promenila sve