Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Poznati investitor i uticajni sportski influenser ostao je u čudu kako je to moguće.

Dok najbolji košarkaš u ovogodišnjem plej-ofu Nikola Jokić čeka svoj peti meč finala Denver Nagetsa i Majami Hita, Novak Đoković je na teniskom terenu završio svoj posao protiv Kaspera Ruda.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u nedelju postao najtrofejniji teniser sa grend slemova i rekorder sa 23 titule. Jokić, sa druge strane, može da postane prvi Srbin koji je kao superstar i lider ekipe doveo jedan NBA tim do pobede.

Njegov podvig bi bio utoliko veći što Denver Nagetsi nikada pre ove sezone nisu otišli ni do velikog finala NBA, a tek nekoliko puta su igrali za titulu u sopstvenoj konferenciji.

Jokić to svakako ne bi mogao sam bez Džamala Mareja, Arona Gordona, Brusa Brauna i Kentavijusa Koldvel-Poupa i ostalih, ali je uspeh svakako veliki, posebno ako se zna da je tokom ovogodišnjeg plej-ofa zapanjio Ameriku rekordima i brojkama koje je postizao u serijama protiv Minesote, Finiksa, Lejkersa i sada Majamija.

Zato ne čudi što i Džo Pompliano, jedan od poznatih sportskih influensera i preduzetnika kaže da ne može da veruje kako dvojica tako talentovanih sportista kao što su Đoković i Jokić dolaze iz tako male zemlje.

„Ludilo je što je Srbija odgovorna za samo 0,1% svetske populacije, a ipak je proizvela dvojicu najdominantnijih sportista današnjice“, kaže Pompliano. I nije daleko od istine, jer naša zemlja čini čak i manje od 0,1 posto populacije planete pošto u Srbiji živi 6,6 miliona ljudi, a na svetu ima oko osam milijardi duša.

Zanimljivo je i da čak četvrtina igrača u NBA ligi danas dolazi iz inostranstva, odnosno van Sjedinjenih Država, kao i to da su poslednjih godina upravo ti igrači bili najkorisniji u NBA.

Ove sezone je u regularnom delu bio Džoel Embid, prethodne dve Jokić, a one dve iza Jokića Janis Adetokumbo.

BONUS VIDEO: Da li je tajna uspeha Đjokovića i Jokića u roze reketu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare