Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Poznati američki voditelj Stiven Ej Smit našao se prozvanim posle utakmice koju su Denver Nagetsi dobili u Mineapolisu sa 117:90.

Nagetsi su time smanjili na 1:2 u seriji sa Minesotom Timbervulvs, od koje su izgubili oba meča na svom parketu u Bol areni u Denveru.

PROČITAJTE JOŠ:

Smit je posle drugog meča uveliko bio otpisao aktuelnog šampiona NBA lige, posle sjajnih izdanja Entonija Edvardsa i loših šuterskih i organizatorskih partija Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Treći meč je doneo drugačiju sliku, najbolji igrači Nagetsa su odigrali kako treba, imali su i dobru podršku pa nije bilo potrebe da ubace više od po 24 poena. Shodno tome, nije se obistinila prognoza Smita da će Denver biti „pometlan“ u četiri utakmice.

„Ono što se desilo je… Gledam i ne verujem šta sam video. Moram da spustim loptu, dugujem Denver Nagetsima, aktuelnim šampionima i braniocima titule izvinjenje. Ne izvinjavam se često, ali to dugujem šampionima. Oni su šampioni sa razlogom i podsetili su svet sinoć od čega su šampioni sazdani. Biti na 0:2, biti potpuno zatvoren u drugoj utakmici, izaći u trećoj utakmici u kojoj startna petorka daje 56 posto šuteva iz igre i 53 posto trojkiu, dok neutrališe velikog Entonija Edvardsa na 19 poena i 15 šuteva. Nije samo stvar u tome da on nije imao energije, nego da su krenuli na njega na način koji je ugrozio njegov nivo energije za jednu utakmicu“, rekao je Stiven Ej Smit u izvinjenju na televiziji.

Trener Denvera Majkl Meloun je posle pobede u trećem meču pričao o tome da je svojim igračima pokazao dvominutni video snimak svih onih koji ih već otpisuju. Smit je ubeđen da je i on bio na tom snimku.

„Znam da je Majkl Meloun pričao o meni, razumemo. Dođavola, zaslužio sam. Sjajan trener, sjajan tim, Jokić, Džamal Marej, posebno posle buke koju je napravio ove nedelje, istupio je i pojavio se, imao je Džamal 18 poena u prvom poluvremenu. Pokazali su mi i moram da odstupim i izvinim se“, dodao je Smit. Denver mora da pobedi i u drugom meču na gostovanju Minesoti, koja se igra u nedelju na ponedeljak od dva časa izjutra.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar