Foto: Starsport

Dragan Šakota, sada već bivši trener Crvene zvezde, rekao je da je u momentu dolaska došao da bi pomogao klubu.

Iskusni stručnjak je okončao saradnju sa crveno-belima i njega će na tom mestu zameniti Saša Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

U momentu Šakotinog dolaska, Zvezda se suočila sa velikim problemom jer je iznenada iz kluba otišao trener Milan Tomić.

„Kada sam došao, to sam i rekao na prvom obraćanju. Došao sam bio da pomognem. Zadovoljstvo je biti u Crvenoj zvezdi, igrati Evroligu, i cilj svih igrača je da budu tu. Poslednjih godina sam pokušavao da uradim onaj teži deo posla, ući u neku sredinu… Da je to neki ritam vikend-vikend, imaš dovoljno vremena da kroz treninge promeniš šta treba, ali ovo je užasan ritam sa sedam duplih nedelja. Samo razmišljaš kako da osvežiš igrače, ide se na putovanja i sa dva leta… Prvi i osnovni motiv je bio da se pomogne i promeni situacija na bolje“, rekao je Šakota.

On je konstatovao i da su kadrovske promene, odnosno dovođenja Kevina Pantera, Vladimira Štimca i Marka Jagodić-Kuridže bila pun pogodak.

Šakota je govorio i o tome da je velika razlika u radu u matičnoj državi i inostranstvu.

„Početak moje karijere vezan je za klub koji sam doveo do Prve lige, bio sam trener tog kluba 16 godina. Kasnije nije to sve isto. Bavili smo se stvaranje, ’88, ’89, imali smo najjaču ligu u Evropi i naše ekipe su davale šampione. Više se razmišljalo o bazi, nimo imali strance. U inostranstvu razmišljaš o egzistenciji i karijeri više, ali uvek mora da izađe i neki igrač, i ponosan sam jer su mnogi završili u NBA. Raditi u našem klubu kao što je Zvezda, gde postoji i baza, neću da ulazim u to da li je sedam stranih igrača potrebno ili ne, sada njih nema, a mi smo ovih dana imali treninge sa 14-15 domaćih igrača. Moja želja je da čelne ljude AEK dovedem ovde da vide kako se radi jer ovo treba da bude uzor svima“, rekao je Šakota.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare