zvezda-makabi Šakota
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde, moraće na operaciju koja ga neće na duže odvojiti od ekipe, ali je neophodna.

Iskusni stručnjak ne putuje na gostovanja u poslednje vreme usled zdravstvenih problema. Zato je potrebna hirurška intervencija, o čemu je pričao posle trijumfa nad Makabijem (92:76). I ne samo o tome…

„Prošlo je 14 dana od momenta kada smo konstatovali situaciju i sada je mnogo bolje, ali biće potrebna operacija koja traje jedan dan. Posle toga sledi terapija i mislim da oporavak neće dugo trajati“, rekao je Šakota i dodao da će verovatno propustiti meč u Madridu sa Realom sledećeg četvrtka.

Trener Zvezde prokomentarisao je učinak novajlije Kalina Lukasa, koji je počeo da ulazi u ritam.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve što donese do kraja sezone, bićemo zadovoljni. Dugo nije bio u ritmu, što je nezgodno i morali smo da napravimo određeni balans. Lukas je odigrao na zadovoljavajućem nivou, neke asistencije su nažalost promakle, ali smo zadovoljni“.

Osvrnuo se Šakota i na povredu Marka Jagodić-Kuridže, odnosno stsanje Stratosa Perperoglua.

„Kuridža se ne žali na bol, noga je otekla, ali mislim da će on to da reši brzo. Ranije, kao klinac je imao tu neku distorziju. Perperoglu je nama bitan, ali četiri meseca je bio van tima usred sezone. To je jako mnogo, a pritom je bilo mnogo promena, igrača i trenera, i on treba da se uklopi u sve to. Nije 100 odsto fizički spreman, malo se i pazi, ima i godine, ali gledaćemo da iskoristimo tu njegovu svežinu“, jasan je Šakota.

Što se tiče same utakmice i podviga protiv Makabija:

„Ne postoji tim koji ove sezone ne priča o izgubljenim utakmicama i žali zbog nekih od njih. Evo, Fener je izgubio od Himkija, Real se mučio, svi mogu za nečim da žale. Imali smo težak period kada smo praktično imali najlakši program. Da smo dodali tu još jednu ili dve pobede, opet bi bilo teško.

Letos je možda postavljen cilj koji nije bio realan, a kada sam došao, niko nije ni pričao o prolasku u Top 8, jer smo bili u teškoj situaciji“, zaključio je Šakota.