Osam godina su navijači čekali na ovo.

Prošlo je osam godina kada je Partizan poslednji put igrao Evroligu, pre nego što se ove godine vratio u elitu. Da debi ne bude u lepom sećanju pobrinula se Alba iz Berlina koja je ekipu Željka Obradovića počastila sa 100 poena i ubedljivim porazom.

Iako je Partizan u međuvremenu nesrećno poražen od Baskonije u neverovatnom trileru, za navijače Partizana Evroliga zapravo počinje tek od trećeg kola.

U rasprodatoj „Beogradskoj areni“ će u utorak od 20.45 crno-beli dočekati italijanski Armani u prvom meču u eliti pred svojim navijačaima, a dul možete gledati na kanalu „Sport klub 1“.

#related-news_0

Još kada je Evroliga objavila raspored takmičenja za ovu sezonu, pričalo se o tom meču kao velikom prazniku koji su „grobari“ godinama čekali.

Još se u Evropi prepričavaju spektakularne atmosfere koje su navijači Partizana svojevremeno pravili u Evroligi kada je tim predvođen Duletom Vujoševićem pobeđivao najveće evropske velikane.

Poslednji put su crno-bele u eliti gledali 5. aprila 2014. godine kada je Partizan pobedio Žalgiris rezultatom 78:67, a zatim se nedelju dana kasnije od Evrolige oprostio porazom od Galatasaraja u Istanbulu.

Nakon teških i rezultatski neupsešnih godina koje su usledile, „grobari“ ponovo imaju razloga za radost i zadovoljstvo.

Foto: ABA league/Partizan Mozzart/Dragana Stjepanović

Povratak Željka Obradovića u Partizan ponovo je raspalio maštu navijača i probudio nadu u nemoguće – san o evropskoj tituli koju čestim skandiranjem prizivaju od njegovog povratka.

Ove godine je klub doveo nekoliko zvučnih pojačanja i u kombinaciji sa prošlogodišnjim sastavom napravio ekipu koja bi već u povratničkoj sezoni mogla da se ukljući u borbu za plej-of.

Igra u porazu od Albe nije izgledala obećavajuće, ali je ispuštena pobeda protiv Baskonije koju je Partizan praktično imao u ruci nagovestila domete ove ekipe.
Prvi zadatak pred navijačima neće biti nimalo lak. Armani je već nekoliko sezona pretend čak i na evropsku titulu, a ponovo dolazi sa zvučnim sastavom.

Kevin Pengos, Ševon Šilds, Bili Beron, Nikolo Meli, Kajl Hajns… Imena koja ulivaju strah i trepet u Evropi.

Ipak, ni italijanski gigant nije u sjajnoj formi. Posle teške pobede protiv Asvela u Francuskoj, usledio je poraz u Milanu od Albe koja se tako ispostavila kobna za oba rivala, a i u posledenjem meču pred gostovanje u Beogradu, trojkom u poslednjoj sekundi je pobeđen osrednji Brindizi.

Međutim, to sve neće biti toliko ni važno kada meč krene, a više od pobede će za navijačima značiti prilika da ponovo osete uzbuđenje Evrolige.

BONUS VIDEO Željko Obradović pred Armani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar