Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde kaže da je dobra energija bila ključ pobede nad timom Budućnosti u prva dva meča finala ABA lige.

Zvezda je u Beogradu slavila sa 82:78, a zatim i sa 85:79, ali su oba meča završena vrlo tesno i posle dramatičnih završnica. Dobrić je u prvom susretu ubacio 23 poena, u drugom 27.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vredna druga pobeda u finalu, na prvom mestu zato što smo što smo odbranili naš teren. Već u najavi ovog finala znali smo da nas čekaju izuzetno teške utakmice i sve viđeno do sada samo je potvrdilo ta očekivanja. Izuzetno kvalitetna ekipa Budućnosti, fizički zahtevne utakmice u kojima smo do sada pokazali veliku energiju i borbu i tako moramo da nastavimo“, rekao je Dobrić za klupski sajt.

Dobrić se osvrnuo na situaciju iz drugog meča, kada je Zvezda vodila 20 razlike u prvom poluvremenu, a onda gubila devet razlike u nastavku i na kraju nekako slavila.

„Nije bilo lako u tim trenucima, ali nije bilo ni grča. Mi smo na prvom mestu tim koji veruje u sebe i ono što radi sa trenerom Dejanom Radonjićem i stručnim štabom. Odigrali smo vrlo čvrsto, izuzetno borbeno i svako je dao svoj deo što i jeste suština tima. Pronašli smo na kraju način… Neko je postizao poene, neko je dao svoj doprinos kroz skok, blok, dobru kretnju. Drugi su odradili veliki posao u odbrani, svako je ugradio svoj deo i na kraju smo došli do pobede, koja je ponavljam, važna ali ovo je tek druga u seriji“, istakao je Dobrić.

Dodao je da ima samopouzdanja u ovoj seriji u kojoj je apsolutno najbolji pojedinac.

„Trener Dejan Radonjić mi je puno pomogao, igram sa ogromnom željom da doprinesem pobedama Crvene zvezde. Jednom će to biti kroz poene, drugi put dobru odbranu, ili na bilo koji način koji može da pomogne da ispunim zadatke trenera i da dođemo do pobede. Kao što to rade svi momci u ovoj finalnoj seriji“, priča Dobrić.

Serija se sada seli u Podgoricu, a treći meč serije igra se u hali „Morača“ u subotu od 20.30 časova.

„Moraćemo da odigramo duplo bolje nego u Beogradu. Ponavljam, prve dve utakmice su pokazale da se u finalu nalaze dve ekipe koje su pokazale puno u regularnom delu sezone i da se sa pravom bore za trofej. Budućnost je u utorak uveče uspela da se vrati iz velikog minusa i potpuno preokrene utakmicu čime je pokazala još jednom veliki kvalitet. Nema tu puno filozofiranja, nadam se kompletniji nego u Beogradu, moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu, ako želimo da dođemo do nove pobede. Ove dve pobede jesu vrlo važne zato što imamo i dalje tu prednost domaćeg terena, ali novi izazovi slede“, zaključio je Dobrić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar