Aleksandar Đorđević trojka
Aleksandar Đorđević trojka; Foto: Screenshot Youtube Allin2

I 30 godina kasnije vredi se podsetiti jednog od čuvenih momenata srpske košarke.

Tog 16. aprila 1992. godine na trenutak je sve delovalo da je potpuno izgubljeno, a onda je Aleksandar Saša Đorđević postigao jednu od najčuvenijih trojki u istoriji košarke.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je imao +10 na poluvremenu, a pri rezultatu 68:68 Đofreza deluje kao da čeka da istekne vreme. Onda odjednom ulazi i postiže dvojku, onda je sudbina umešala prste.

U finalu Kupa evropskih šampiona u poslednjim sekundama Slaviša Koprivica dodaje loptu do Đorđevića, a on, kao i onako kako je to vežbao godinama (doduše na treninzima ili basketima), pogodio istorijsku trojku.

Eksplodirala je čitava hala u Istanbulu, mnogi nisu mogli da veruju šta su upravo videli. Istoriju!

Komentator Dragan Nikitović poručio je nakon muka.

„Izvinite što sam zaćutao na trenutak. Ovo u karijeri nisam doživeo“, ćutali su mnogi širom Srbije na trenutak, a onda je krenula fešta.

Partizan je slavio sa 71:70 i postao prvak Evrope, a tu trojku objavljuju mnogi na društvenim mrežama.

Predrag Danilović u toku finalnog turnira nije pričao sa Đorđevićem, a priznao je da im je ta jedna trojka promenila život.

„Drago mi je da vidim ljude koji vole Partizan. Fuenlabrada je bila nešto što je vezano za naše osvajanje titule, ta ljubav i ta energija, to se retko viđa, a bio sam po svetu. Veliko im hvala. Ponoviću još jednom, trojka Saleta Đorđevića nam je svima promenila život“, poručio je Danilović.

BONUS VIDEO Željko Obradović i navijači posle meča sa Huventudom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar