Dino Rađa, legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš, govorio je o svom odnosu prema Novaku Đokoviću.

On je podigao veliku buru u Hrvatskoj pošto je stao u odbranu srpskog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković se našao na meti posle organizovanja „Adrija tura“ u Zadru, gde je nekoliko osoba zaraženo koronavirusom, uključujući i njega i njegovu suprugu.

„Stojim iza svake napisane reči. Postoji neka priča, kao ‘braniš prijatelja’… Da se razumemo, on i ja nismo prijatelji, upoznali smo se pre nekoliko godina, fotografisali, popričali… Ne možemo se nazvati prijateljima. Ja ga poštujem na osnovu sportskih uspeha, njegova glava je nešto što ga čini takvim šampionom kakav jeste, jednostavno prepoznajem njega u svim tim velikim likovima poput Dražena Petrovića, Majkla Džordana… To su iste glave i ja to cenim jer je i moja glava takva“, naveo je Rađa.

On je istakao i da je su svi negativni komentari na račun Đokovića jednostavno loši.

„Kad pogledate sa ove distance, nakon deset dana, u Zadru je zaraženo pet, šest osoba. Novak, njegov trener Goran Ivanišević, jedno dete i jedna novinarka. U samostanu u Đakovu je zaraženo 50, po noćnim klubovima u Zagrebu ko zna koliko, o tome se ne piše ni pola koliko o Novaku. Nefer je, on je imao najbolje namere, hteo je da napravi nešto za dobrobit svih, a ne za sebe. Niti njemu treba takva promocija, ni novac, ni slava, napravio je sve humanitarno i na kraju je dobio da svi se*u po njemu. To mi je neprihvatljivo“, istakao je Rađa.

Legendarni košarkaš je istakao da je ceo život učen i da se nikad neće kod njega promeniti to da deli ljude na dobre i loše.

„Ne zanima me da li su beli, crni, žuti, zeleni, budisti, hrišćani, pravoslavci, muslimani. Stvarno me to ne zanima. Važno je da li je čovek dobar ili loš“, istakao je Rađa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram