Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena Dino Rađa je biranim rečima govorio o srpskom reprezentativcu Nikoli Jokiću.

Nekadašnji centar Bostona je bio gost bivšeg francuskog košarkaša Ronija Turijafa u programu koji je osmislila evropska kancelarija NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Turijaf je u okviru pitanja o Jokiću istakao i da aktuelni najbolji centar NBA lige igra košarku kakvu nijedan igrač na toj poziciji ne može da predstavi.

„Jokić je tako talentovan… On ima košarku u malom prstu. On zna nekoliko poteza unapred, uvek gleda u budućnost. Jokić ima jedan od najvećih košarkaških umova koje sam video u skorije vreme, jako dobro čita sve što se dešava na terenu. Fantastičan je“, istakao je Rađa.

Kako je naveo, za ostvareno u karijeri mnogo duguje treneru Slavku Tirnaniću.

„On me je kao klinca trenirao deset sati dnevno, naučio me je osnovama košarke, objasnio mi mnoge stvari. Moram da istaknem i Dušana Ivkovića. On je radio sa superzvezdama, ali je uspeo da nas navede da radimo po sistemu svi za jednog, jedan za sve, kako bismo postigli zajednički uspeh“, dodao je Rađa.

Hrvat je istakao i da ga nikada nije zanimalo da postane trener.

„Ja da radim sa 12 igrača kao što sam ja? Nikada“, zaključio je Rađa uz osmeh.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram