Devin Buker
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Devin Buker igra ubedljivo najbolju sezonu karijere i potvrđuje da će sledećih 10 godina biti jedna od najvećih zvezdi NBA lige. Njegova prošlost, sadašnjost, ali i budućnost govore o tome da bi mogao da bude jedna od najvećih planetarnih senzacija (i van sportskih okvira).

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj 24-godišnjak je u NBA ligu stigao 2015. godine, kada su ga Finiks Sansi izabrali kao 13. pika na draftu.

Očekivalo se od njega mnogo, a on je izuzetnim radnim navikama od sebe napravio dvostrukog Ol-star igrača. Ipak, više od tog gotovo holivudskog glamura (pobedio i u brzom šutiranju trojki), govore brojke koje beleži ove sezone.

Tokom ligaškog dela je prosečno ubacivao 25,6 poena po susretu uz 4,2 skoka i 4,3 asistencije. U plej-ofu su te brojke skočile na 27 poena, 6,4 skokova i 4,3 asistencije, a uspevao je na nekim mečevima da nadomesti i odsustvo iskusnog Krisa Pola.

Finiks se gotovo prošetao do finala NBA lige jer su najpre sa 4-2 izbacili aktuelne šampion LA Lejkerse, zatim „pometlali“ Nikolu Jokića i Denver Nagetse sa 4-0, da bi u finalu Zapadne konferencije relativno lako preskočili i LA Kliperse.

Sve ovo je tim vođen iskusnim Polom uspeo da sjajnim šuterskim arsenalom Bukera probije svaku pukotinu u timu kome mnogi nisu davali prevelike šanse da se nađe u veliko finalu. Ipak, NBA je dobila ono što je mogla samo da poželi novu veliku zvezdu koja juri titulu, ali i iskusnog veterana koji bi prstenom mogao da zaokruži karijeru.

I dok je to sadašnjost, put u prošlost govori koliko zapravo može.

Tog 24. marta 2017. godine je Buker ubacio čak 70 poena (21/40 iz igre) Boston Seltiksima i postao najmlađi igrač svih vremena koji je postigao 60 i više poena na jednom susretu. Marta 2019. godine je postao najmlađi igrač sa uzastopnim mečevima od 50 i više poena. Drži i rekord franšize po broju mečeva sa 30 i više poena (113).

Bio je to najveći broj poena od kada je Kobi Brajant ubacio 81 januara 2006. godine, a veza između njih dvojice je zaista postala antologijska.

Pre pet godina je Kobi pokazao delić svog dara da prepozna nove velike zvezde (izazvao Janisa Adetokumba i Nikolu Jokića da postanu MVP igrači, što se i obistinilo) jer je po završetku poslednjeg meča koji je Brajant odigrao u Finiksu poklonio Bukeru patike sa potpisom „Budi legendaran“ („Be legendary“).

Godinama kasnije će nakon smrti Brajanta ove reči istetovirati na ruci, baš onako kako ih je Brajant zapisao na patici.

Ove reči Buker godinama nije mogao da izbaci iz glave, a Kobija je često pominjao. Posle šestog meča sa Lejkersima Buker je još jednom bio emotivan.

„Znate Brajant je bio ovde večeras. Znam da je bio ovde večeras, znam da je bio u zgradi i da je ponosan“, rekao je Buker.

Objasnio je koliko je Brajant bio značajan u njegovom životu.

„To je mnogo toga što ja radim, čoveče, kada je u pitanju mentalitet, pristup svemu, i pre nego što sam ga upoznao lično, on je oblikovao moj život. Moju košarkašku karijeru. Moj pristup svemu. Najveća stvar za mene bila je da zaslužim njegovo poštovanje. Samo da budem momak sa kojim želi da popriča ili da mu da savet. Naš odnos je rastao od tada. Samo kada sam shvatio kakva je osoba van tog „mamba mentaliteta“. Kako je odgajao svoje ćerke i koliko je porodičan čovek bilo je nešto neverovatno“, rekao je Buker jednom prilikom.

I zaista, ovo je uticalo da i Buker vremenom promeni način razmišljanja, pa je nakon niza veza i vezica, završio u romansi sa Kendal Džener. I tu leži priča o budućnosti.

Ona je deo čuvene porodice Kardašijan, koja je postala kultna na američkoj sceni, pa se prati svaki njihov potez.

Šuškalo se od 2020. da su zajedno, ali su na Dan zaljubljenih ove godine ozvaničili da su zajedno. To je bila izuzetno velika stvar jer Kendal skriva gotovo sve o privatnom životu.

Navodno su godinama bili prijatelji, pre nego što su shvatili da gaje emocije jedno prema drugom.

Džener je u poslednje vreme počela sporadično da objavljuje čestitke Buker na Instagramu, a to ranije nikada nije radila.

Buker i Džener su zapravo spojili dva spektra ljude koji obožavaju sport i one kojima je košarka postala zanimljiva samo jer je prati njihova omiljena poznata ličnost.

Romantične fotografije njih dvoje vinule su ih do najviših visina popularnosti, a već sada se nagađa ko će objaviti prvo zvanično fotografisanje para jer je Kendal, pomalo neverovatno, tek pre nedelju dana potvrdila da su njih dvoje zajedno.

Ako ova godina po Bukera bude kao iz snova, mogao bi uz NBA prsten možda da ponese i verenički. Ipak, sada je potpuno fokusiran isključivo na košarku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar