Nikola Jokić Srbija vs Portoriko Foto:EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Bivši košarkaš i trener, Derek Fišer, smatra da Nikola Jokić, aktuelni i trostruki MVP NBA lige, ne može da se uporedi sa Šekilom O'Nilom.

Nikola Jokić svakodnevno pomera granice u NBA ligi i mnogi ga porede sa legendarnim Šekom.

Međutim, Fišer smatra da Jokić još uvek nije dostigao njegov nivo.

Pročitajte još

„Ljudi nemaju pojma koliko je veliki i jak bio Šekil O’Nil. To ne može da se poredi ni sa čim. Koliko god da Jokić dominira i zaslužuje sve MVP-jeve, način na koji on dominira igrom je neuporediv sa Šekovim“, rekao je Fišer u podkastu Bajrona Skota.

Ipak, Jokić i Šek imaju nešto zajedničko.

„Koncept je isti: ne postoji dobar ‘mečap’ za Nikolu Jokića i to svi znaju. Svi to govore… Ne postoji ‘mečap’ za tog lika, zar ne? E, to je bio i Šek. Nije bilo ‘mečapa’ ni za Karima Abdul-Džabara. Niko. Nije bilo ni za Majkla Džordana“, rekao je Fišer.

Uspesi Jokića i Šeka

Srbin je jednom osvojio NBA ligu. Uradio je to sa Denver Nagetsima u sezoni 2022/23.

S druge strane, Šek je četiri puta bio šampion. Od 2000. do 2002. godine je osvajao NBA ligu u dresu Los Anđeles Lejkersa. To je učinio još i 2006. godine, ali ovoga puta sa Majami Hitom.

Jokić je tri puta bio MVP regularnog dela sezone NBA lige, a zanimljivo je da Šek nije bio nijednom. Ipak, slavni Amerikanac je četiri puta bio MVP finalne serije NBA lige, dok Jokić ima jednu ovakvu nagradu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar