Nikola Jokić protiv Memfis Grizlija
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Velika prašina se podigla oko odluke Nikole Jokića da ovog leta ne igra za reprezentaciju Srbije, a iz Denvera je stigla zvanična potvrda da problem nije bio u zabrani Nagetsa.

PROČITAJTE JOŠ

Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija je potvrdio da je Denver zapravo želeo da Jokić igra za nacionalni tim Srbije na predstojećim takmičenjima.

On je naglasio da je u Denveru prioritet da njihovi košarkaši igraju za klub tokom NBA sezone, ali su želeli da igrači igraju i za svoje reprezentacije.

„Mi smo ponosni kada naši igrači igraju za svoju zemlju, ali takođe i razumemo neverovatan napor koji je ovakva sezona iziskivala od naših momaka. Ona je bila na poseban način komplikovana“, rekao je Koneli u završnom obraćanju medijima.

Jedna od tema je bila i kako Jokića odmoriti i sačuvati ga za plej-of mečeve.

„Nikola želi da igra svake večeri i teško je onda doći i reći nekome ko želi da izađe na teren da ne može. Izrastao je u lidera, voljan je da igra svakog dana i da svojim pristupom bude inspiracija svima. Evidentno je umoran, pogotovo jer u završnici nije bilo Mareja, ali su ostali odradili dobar posao“, zaključio je prvi čovek Denvera.

Jokić nije propusito nijedan meč tokom sezone od ukupno 72 u ligaškom delu, a odigrao je još 10 utakmica u plej-ofu. On je zbog toga odlučio da preskoči obaveze igranja za Srbiju zbog iscrpljenosti i da se odmori i pripremi za novu sezonu.

Srbiju očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu koji počinje 29. juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare