Novak Đoković
Foto: Screenshot Youtube Inside the Game

Novak Đoković je nakon finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa proslavio titulu i sa navijačima koji su ga podržavali sve vreme. Šest dana nakon finala čitava planeta zna priča o devetogodišnjem Mateu i snimku koji je odjednom počeo da nestaje sa svih platformi, ali nije to bio jedini dečak kog je Novak usrećio.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je uspeo da se vrati sa ivice ambisa u finalu i na kraju nakon zaostatka od 0:2 u setovima uspeo da osvoji drugu Rolan Garos titulu u karijeri (prvu podigao 2016. godine). Veliku podršku mu je tokom čitavog susreta davao mali Mateo, koji je na kraju dobio i reket najboljeg tenisera sveta.

Otac dečaka je nakon meča objasnio šta se dešavalo u toku i nakon susreta.

„Počeo je vrlo snažno da ohrabruje Novaka, koji ga je primetio. Uspostavili su neku vezu. Kada je došao da sedne nasuprot nas, pogledao je Matea i podigao mu palčeve u vis i namignuo.“

Otac je objasnio da Mateo ne skida kačket koji mu je poklonio Srbin.

„Bio je neverovatno srećan. Siguran sam da je o tome razgovarao i sa prijateljima. Jutros je želeo da uzme kapu i odnese je u školu. To je trenutak koji će mu se zauvek urezati u sećanje. Želeo je da nosi kačket i popodne na ručku. U subotu igra na turniru, mislim da će ga i tada nositi.“

I dok se čitava planeta bavila zbog čega tačno Teniski savez Francuske i NBC blokiraju i brišu snimke sa svih platformi i društvenih mreža, pojavila se fotografija još jednog dečaka sa Novakom.

Mladi navijač se pozdravio sa idolom po završetku susreta. Pozdravili su se pesnicama, a dečak je sijao od sreće. Koliki je fan najboljeg igrača sveta svedoči i što je nosio baš onu kolekciju čuvenog modnog brenda koju promoviše Đoković.

Na privesku je imao tenisku lopticu, a kao uspomenu na finale Pariza uvek će imati fotografiju koju je objavio sam ATP.

Zbog ovog su reagovali i drugi turniri poput Majamija, ali i poznati modni brendovi.

Ovo je još jedan dokaz da Đokovića neopravdano predstavljaju kao zlikovca i negativca, a ovakvi momenti nekako uvek ostaju van direktnog televizijskog prenosa.

NBC je verovatno baš tada puštao reklame ili plasirao drugačiji sadržaj, zbog čega su otvoreno protestvovali mnogi. Uostalom, šampion Pariza je i dalje bio na terenu, pa nije bilo potrebe prekidati prenos uživo.

Istorijski, 19. trijumf Novaka na grend slem turnirima privukao je veliku pažnju, a njegov odnos sa navijačima je još jednom pokazao veliko uzajamno poštovanje.

U nedelju se na stadionu „Filip Šatrije“ orila srpska himna, a Novak je od tada centralna figura teniskog sveta.

Priče o antologijskom finalu ne prestaju da intrigiraju navijače, a najbolje poteze finala i polufinala sa Rafaelom Nadalom pogledalo je pet miliona ljudi. Ipak, samo snimak kada se mali Mateo raduje sa reketom pogledalo je više od 5,5 miliona ljudi manje od 24 sata od objavljivanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare