Dejmijan Lilard
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash)

Po prvi put smo Demijana Lilarda gledali u zvaničnom meču u dresu Milvoki Baksa i odigrao je meč za pamćenje.

Posle 11 godina koje je proveo u Portlandu, od čega je čak sedam puta bio član različitih najboljih NBA petorki, Lilard je došao u Milvoki i odmah pomogao klubu da savlada Fildelfiju Seventisikserse sa 118:117.

PROČITAJTE JOŠ

Lilard je odmah dobio puno poverenje trenera i postigao čak 39 poena za 37 minuta na parketu uz osam skokova i četiri asistencije. Poslednjih 11 poena Milvokija su bili posledica Lilardovih šuteva. Pogodio je devet od 20 šuteva iz igre, te četiri trojke iz 12 pokušaja. Ipak, sa linije slobodnih bacanja je bio nepogrešiv (17/17).

Uspeo je tako da spasi klub nakon što je vodio 19 poena protiv Filadelfije i na kraju umalo izgubio.

O tome kakav je ovo debi bio najbolje govori da nijedan igrač u istoriji Baksa nije nikada postigao više poena na debiju, a prethodno je najbolji bio Teri Kamings koji je brojao do 34.

„Definitivno je bilo drugačije.  Bio sam u sredini u kojoj sam znao sve koji rade u areni. Kada sam izlazio na teren čak sam mogao da prepoznam i neke navijače koji su godinama tu. To je bilo super porodična atmosfera. Kada sam došao ovde osećam se kao da igram gostujuću utakmicu. Čini mi se kao da sam novajlija sada, iako sam u ligi baš dugo. Došao sam ovde da bude deo tima koji pobeđuje i mislim da se polako navikavam zbog načina na koji sam prihvaćen i šta mi tim govori iza zatvorenih vrata“, rekao je iskreno Lilard.

Janis Adetokumbo je brojao do 23 poena i 13 skokova, a pogodio je 10 od 22 šuta iz igre. Adetokumbo je tako postigao i rekorder franšize jer je postigao 5.905 koševa iz igre i tako je za tri pretekao Karima Abdul-Džabara koji je od 1969. do 1975. godine igrao za Bakse.

Tajriz Maksi je stigao do 31 poena, Keli Ubre Džunior je brojao do 27, a Džoel Embid, aktuelni MVP, do 24 poena.

Džejms Harden nije igrao za Filadelfiju jer je zatražio trejd iz kluba, njegova veza sa predsednikom Darilom Morijem je u ovom trenutku nepopravljiva.

NBA rezultati

Petak

Milvoki – Filadelfija 118:117

Los Anđeles Lejkers – Finiks 100:95

BONUS VIDEO Nikola Jokić: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar