Unics Kazan - Crvena zvezda
Dejan Radonjić, Unics Kazan - Crvena zvezda Foto:Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

To je to, nema više spekulacija, jeste otišao - nije otišao.

Dosadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić novi je šef stručnog štaba Panatinaikosa, pa je posle 15 trofeja sa Crvenom zvezdom, napustio Mali Kalemegdan.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčki klub je zvanično potvrdio ono o čemu se danima unazad pričalo i Radonjiću je dao bolju ponudu od Zvezde.

Dogovorio je dvogodišnji ugovor sa Argirisom Pedulakisom, tehničkim direktorom Panatinaikosa i naredne sezone će sedeti na njegovoj klupi.

Crnogorski stručnjak je iz Zvezde otišao drugi put pošto je vodio crveno-bele od 2013. do 2017, a onda i od kraja 2020. do sada.

Klub sa Malog Kalemegdana je pod njegovim vođstvom uspeo da osvoji triplu krunu ove godine, ali u Evroligi nije bio konkurentniji.

To je bila jedna od tačaka spoticanja između Radonjića i Zvezde, kao i činjenica da su je napustili i igrači koji su bili okosnica tima prošle sezone.

Ostin Holins, Nejt Volters i Dejan Davidovac su napustili klub, otišao je i Maik Cirbes, priča se o odlasku Nikole Kalinića u Barselonu.

Koliko je pažnje privuklo ovo pitanje, pokazuje i to da je čitava zbrka nastala u utorak kada je objavljeno da je već potpisao ugovor s atinskim klubom, pa se ispostavilo da još nije.

Sada su te dileme otklonjene, pa će u narednoj sezoni voditi ekipu koja je prošle sezone ostala bez titule u Grčkoj.

Naslov prvaka je pripao Olimpijakosu, dok je PAO u Evroligi završio na 13. mestu. Godinu ranije bio je 16, što je daleko ispod očekivanja i bar šestog mesta iz sezona 2018/2019 i 2019/2020 pre prekida elitnog takmičenja.

Tu će doskorašnji šef stručnog štaba Zvezde da da svoj pečat i probati da izdigne atinskog velikana iz letargije i osrednjosti u kojoj već neko vreme tavori.

BONUS VIDEO: Sa tribina se orilo „Radonjić Dejan“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare