Foto: Printscreen Youtube

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da Zvezda nije potcenila ekipu Splita sa kojom se poprilično namučila u meču 20. kola ABA lige.

Zvezda je slavila 71:60, ali je rezultat ubedljiviji na semaforu nego što je to bio na parketu tokom 36, 37 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Split je bio vrlo konkurentan, na mahove je vodio na domaćem terenu i crveno-beli su tek od sredine poslednje četvrtine prelomili meč u svoju korist.

„Očekivano težak meč za nas posle jednog perioda koji je bio kakav je bio, sa mnogo dešavanja i opterećujućih stvari, sa rasporedom koji je na sve to bio težak. Prošle nedelje smo imali dupli program Evrolige i nedelju pre toga. Sigurno da u tim situacijama nije uvek lako igrati. Odigrali smo u prvom delu ne baš onako kako smo hteli što se tiče faze napada“.

„Bilo je i nekih grešaka u odbrani, imali smo problema sa skokom, ali smo imali prilike da kroz bolji napad imamo veću prednost. Promašivali smo dosta dobrih šuteva. U nastavku smo nastavili sa odbranom, popravili smo skok. Igrali smo odbranu sa dobrom energijom, naterali smo protivnika da ima 21 izgubljenu loptu. Uspeli smo da uz nešto bolji napad valorizujemo to i da dođemo do vrlo važne pobede“, rekao je Radonjić na konferenciji posle meča.

Kori Volden je odigrao verovatno najbolji meč sezone sa 24 poena, potpuno je izostao učinak Džordana Lojda, a Branko Lazić je isključen zbog toga što je laktom udario protivnika u glavu u poslednjoj deonici.

Na pitanje o tome da razlika u dve utakmice ne održava razliku u budžetu dva kluba, Radonjić ima samo pozitivne reči za splitski klub.

„Mislim da će Split nastaviti da ide napred i da ima za to i priliku i izgleda mi da korak po korak idu ka tome u nekoj od narednih sezona budu konkurentniji“, kaže strateg Beograđana.

Podsetio je da njegov tim prolazi kroz delikatan period već neko vreme i da je zato pobeda u Splitu veoma bitna. Radonjić je dodao i da zato niko nije potcenio kvalitet rivala.

„Nismo ni slučajno. Već mesec i nešto dana smo, ne znam koliko vam je poznato, ali smo igrali sa kovid problemima i kratkom rotacijom. Imali smo teške protivnike u Evroligi i na sve to moramo da nalazimo najbolja moguća rešenja da igrače vraćamo u ritam, a da ove što su potrošeni, koliko-toliko sačuvamo. U rasporedu takvom, kakav jeste to i dalje može da bude problem za nas i zato je trijumf važan. Nismo ni slučajno potcenili ekipu Splita, nisu zaslužili to“, istakao je Radonjić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar