Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je zadovoljan načinom na koji su crveno-beli savladali Zenit.

Zvezda je u petak uveče u 13. kolu Evrolige slavila sa 69:58, a tokom celog susreta je kontrolisala dešavanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pre svega, čestitke mojim igračima na dobroj igri i pobedi. Kao što sam i rekao pre meča, bilo je jako važno da ovu utakmicu odigramo drugačije nego prethodnu sa Uniksom, i to smo uspeli. Od početka, naša odbrana je bila dobra, svih 40 minuta. U drugom poluvremenu, posebno početkom tog dela meča, imali smo dosta izgubljenih lopti ali smo te propuste nadomestili defanzivom i mislim da smo na kraju zaslužili pobedu“, rekao je Radonjić.

Najbolji strelac ekipe bio je Nejt Volters, koji je ubacio protivniku 14 poena, uhvatio je i pet skokova i imao tri asistencije.

Volters kaže da je ovaj meč bio dobar „restart“ posle lošeg niza.

„Velika pobeda za nas. Imali smo loš niz i lošu utakmicu kod kuće u prošlom kolu, tako da nam je pobeda zaista bila potrebna. Zenit je jako dobar tim, pa je i zbog toga pobeda veća. Limitirali smo ih na 58 poena, a ako želimo da pobeđujemo, u većini utakmica takve stvari moramo da radimo, da igramo odbranu. Otežali smo im posao, uživam u svemu što radim što pomaže ekipi. Ova pobeda nam je zaista bila potrebna, jer nismo igrali najbolje prethodnih nedelja. Ovu smo ostvarili na strani i nadam se da će nam značiti na samopouzdanju od sada, da se vraćamo kući da igramo bolje“, rekao je Volters.

BONUS VIDEO: Kontra i polaganje Stefana Markovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar