Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zenit u meču 13. kola Evrolige rezultatom 69:58 i tako prekinuli niz poraza.

Od samog početka meča Zvezda je zaigrala jako u odbrani što se odrazilo i na učinak u napadu, pa su crveno-beli zahvaljujući Ognjenu Kuzmiću, Nejtu Voltersu i Nikoli Kaliniću došli do 10:3, potom je ta prednost bila 15:9, a prva četvrtina je okončana rezultatom 23:16.

PROČITAJTE JOŠ...

Početkom druge razigrao se Volters, vezao nekoliko sjajnih napada, pogodio prvo iz kontre, potom i uz faul, pa je razlika otišla na 37:24 uprkos nešto slabijem početku druge četvrtine i šansi Zenita da priđe na samo pet poena minusa.

To je praktično bio i ključan trenutak, pošto je do kraja deonice košem Mitrovića u poslednjoj sekundi prednot bila 14 poena (42:28), nakon čega se Zenit nije vratio u igru. Zvezda je uspela da čuva dvocifrenu razliku, a zakucavanjem Cirbesa došla je i do 20 poena prednosti, 58:38.

Košarkaši Zenita su uspeli da smanje razliku u završnici, iskoriste opuštanje igrača Zvezde i dođu na podnošljivih -11, ali nisu nijednog momenta ugrozili prednost tima sa Malog Kalemengdana.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Na kraju, peti trijumf Zvezde u Evroligi, pa crveno-beli nakon 13 kola imaju skor 5-8.

Najefikasniji je bio Volters sa 14 poena, Kalinić 11, Kuzmić 11 takođe, dok je Džordan Miki predvodio Zenit sa 16 poena. Bivši igrači Zvezde, Džordan Lojd i Bili Beron, su meč završili bez poena iz igre, pošto su sve postigli sa linije za penale – Lojd pet, Beron jedan više.

Zvezda je ovom pobedom prekinula niz od tri poraza.

Zenit – Crvena zvezda 58:69 (16:23, 12:19, 12:16, 18:11)

Dvorana: Sobir arena; Sudije: Olegs Latisevs, Pjotr Patusjak, Vasilis Picilskas

Zenit: Lojd 5, Zaharov, Karasev 5, Beron 6, Puškov, Kuzminskas, Zubkov 9, Pojtres, Pontika 2, Frenkamp 12, Miki 16, Gudaitis 3

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac, Mitrović 6, Lazić 5, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 5, Marković 2, Vajt, Kuzmić 11, Cirbes 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

Evroliga, 13. kolo

Četvrtak

CSKA – Panatinaikos 97:77

Fenerbahče – Monako 96:86

Žalgiris – Baskonija 72:68

Bajern – Asvel 73:65

20.45 Real Madrid – Makabi

Petak

Uniks – Olimpijakos 84:87

Anadolu Efes – Barselona 93:95

Zenit – Crvena zvezda 58:69

20.00 Alba – Olimpija Milano

Kraj! 

Pobeda Zvezde 58:69!

39′ Blago opuštanje igrača Zvezde – 54:68

Zenit je uspeo da priđe na minus od 14 poena, ali nisu ugrozili veliku prednost Zvezde.

36′ Holins sa penala, Zvezda na +17 – 50:67

Nije uspevala Zvezda da dođe do poena iz igre, jeste sa penala – Holins je pogodio oba i vratio razliku na 17 poena viška.

33′ Dobrić u seriji – 44:63

Pogodio je levoruki šuter sa poludistance za 19 poena viška.

32′ Trojka Dobrića – 44:61

Dobra akcija Zvezde, crveno-beli pogotkom Dobrića sa distance su otišli na 19 poena viška, smanjio je Karasev.

30′ Cirbes zakucao za +20

Zvezda sve bliža velikoj pobedi!

29′ Neverovatan potez Dobrića, koš Cirbesa, kontra Markovića – 38:56

Pomalo neverovatna serija igrača Zvezde. Prvo je Kalinić promašio za tri, uhvatio svoj šut ali je izblokiran, lopta završila u autu. U narednom napadu probao je Vajt, nije pogodio, no sjajno je reakciju odbrane ispratio Dobrić, ukrao loptu, dao Cirbesu koji je pogodio iz reketa. U narednom napadu Zvezde Marković je iz kontre doneo +18.

Zenit - Crvena Zvezda
Zenit – Crvena Zvezda Foto:Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

27′ Majstorija Luke Mitrovića – 38:52

Zvezda je poluvreme završila sa tri izgubljene lopte, za sedam minuta sedam – ali ni to nije bilo dovoljno Zenitu da priđe najviše zbog sjajne igre u napadu u momentima kad ne gube lopte. Primer je sjajan potez Mitrovića i asistencija za Cirbesa.

26′ Zvezda povremeno čudno izgleda – 38:50

Kao da nema nikakve komunikacije među igračima u crveno-beloj opremi, pa su tako, nakon dve „prodate“ lopte jer igrači nisu gledali jedni u druge, igrači Zvezde izgubili loptu pod svojim košem, ali su to nadomestili dobrom odbranom zbog koje je Beron dobio loptu u poslednjoj sekundi napada i zakasnio sa šutem za tri poena.

Zenit – Crvena Zvezda Foto:Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

24′ Zvezda ponovo uhvatila ritam – 35:50 

Pogodio je Volters nakon odlične odbrane i kontre, potom je i Holins bio precizan za tri poena, pa crveno-beli imaju 15 poena viška.

21′ Počelo drugo poluvreme na najgori način, konfuzija u Zvezdi

Pogodio je Miki uz faul, smanjio na 42:31, potom je Mitroviću popusitla koncentracija, pa je pas Voltersa završio u autu jer nekadašnji kapiten nije ni gledao ka svom pleju.

20′ Mitrović uz zvuk sirene – 28:42

Zvezda na poluvreme odlazi sa viškom od 14 poena, pošto je Luka Mitrović u poslednjim momentima provg dela pogodio za +14.

18′ Voltersove majstorije – 23:35

Prvo je Amerikanac „probio“ rivala i sjajno položio, a potom odličnu odbranu realizovao košem uz faul iz tranzicije, pa je razlika 12 poena viška. Za samo dva napada crveno-beli su od situacije kad je moglo da bude samo pet poena viška došli do najveće maksimalne prednosti.

16′ Crveno-beli čuvaju vođstvo, Radonjić tražio minut odmora – 23:30

Zvezda ne dopušta domaćim igračima da se razmahnu, čuvaju prednost crveno-beli, ali je Radonjić uprkos tome odlučio da zatraži tajm-aut nakon lošeg napada i izblokiranog šuta Ostina Holinsa koji je okončan lakim zakucavanjem na drugoj strani.

14′ Odličan potez Voltersa i zakucavanje Mitrovića – 19:29

Izgledalo je da će Zvezdin napad biti zaustavljen nakon sjajne odbrane Kuzminskasa nad Voltersom, ali je plej Zvezde kraičkom oka spazio Mitrovića koji je bio sam ispod koša i atraktivnim zakucavanjem doneo svom timu 29:19.

12′ Dobrić i Volters za dvocifrenu prednost Zvezde – 16:27

Raste vođstvo crveno-belih, pogodio je prvo Volters, nadovezao se i Dobrić uz dosta sreće, pošto je Miki dirao loptu koja je bila u silaznoj putanji.

10′ Zvezda čuva vođstvo – 16:23

Odlična igra u odbrani, sjajna rešenja u napadu, prelep koš Kalinića za kraj iz takozvanog „fejd avej“-a…

8′ Nešto sporiji ritam – 12:19

Zenit ne uspeva da uhvati priključak, Zvezda zasad rutinski fantastičnom igrom u odbrani uspeva da spreči Džordana Lojda i Bilija Berona da se raspucaju, sa druge strane Lazić je prelepim prodorom doneo Zvezdi sedam poena viška.

6′ Na parketu i Eron Vajt

Nakon loma ruke koji je zaradio tokom pripremne utakmice protiv Panatinaikosa Eron Vajt se vratio u tim i dobio šansu protiv Zenita.

5′ Raste prednost crveno-belih – 9:15

Kuzmić je pogodio uz faul, sa druge strane bio je precizan Frenkamp za tri poena uprkos odličnoj odbrani ekipe Dejana Radonjića.

2′ Odlična Zvezda, crveno-beli razbijaju Zenit – 3:10

Sjajno igraju u odbrani, Kuzmić i Volters su precizni, pa ekipa Dejana Radonjića ima prednost od pet poena.

Dobro došli na prenos meča 13. kola Evrolige između Zenita i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

18:48 Džordan Lojd dočekao bivše saigrače

Košarkaši Zvezde su odmah po dolasku u arenu u kojoj će meč biti odigran naleteli na poznato lice, pošto je crveno-bele sa osmehom dočekao Džordan Lojd.

Bonus video: Lajović lomio reket

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar