„Pick and roll“ koji nismo mogli ni da zamislimo da ćemo snimiti, niti da tišina nekad može da se čuje tako glasno i jako.

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Pick and roll“ koji nismo mogli ni da zamislimo da ćemo snimiti, niti da tišina nekad može da se čuje tako glasno i jako.

Ljudina, stena, najjači čovek neponovljivog osmeha. Otišao je otac, suprug, sin, dobri Deki, Miloje, trener, kouč, „srpski Čarls Barkli“… Legendarni Dejan Milojević napustio nas je 17. januara, slavni srpski košarkaš i trener u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa preminuo je u 47. godini nakon posledica srčanog udara koji je doživeo tokom večere u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bismo odali počast velikanu poput Dejana Milojevića, domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs, napravio je vanredno izdanje našeg podcasta „Pick and roll“, kako bi se evocirale uspomene na čoveka zbog kojeg od juče plače ceo sport od Srbije do NBA.

Mnogi ga nisu poznavali kao prijatelja ili nekog bliskog, ali je opet strašna vest iz Amerike potresla sve i tuguju svi kao da im je otišao neko najbliži. Jer takav je bio, uvek nasmejan, uvek je birao uživanje u životu a ne samo košarci…

A ostavio nam je i važnu, možda najvažniju životnu lekciju u amanet, tako jednostavno: „Mi imamo jedan život i treba da što više uživamo u svim aspektima života. Ja sam ubeđen da ti nećeš raditi dobro posao ako nisi zadovoljan svojim životom van košarke“.

Mi imamo jedan život i treba da što više uživamo u svim aspektima života. Rečenica za sva vremena, u kojoj je tako jednostavno objašnjena suština svega.

Dejan Milojević Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Miroslav Mića Berić, nekadašnji kapiten Partizana, bivši reprezentativac i osvajač medalja, kroz suze je pričao o prerano završenom životu i velikoj karijeri, kao i o životnim lekcijama koje nam je Miloje tako jednostavno ostavio zauvek u sećanju.

„Kad bismo mogli da ćutimo i samo razmišljamo o Dekiju… Ovo što se desilo deluje nestvarno, kao da sanjam od juče, mislio sam da je nemoguće da se njemu desi“, kroz suze je poručio Mića Berić.

Ipak smo pričali, jer je Dejan Milojević to zaslužio. O svemu… životu, koji je tako voleo, košarci i karijeri, Nikoli Jokiću, emotivnim rečima Bogdana Bogdanovića, suzama Duška Vujoševića, posvećenoj akciji Darka Rajakovića, utakmici Partizana i Mege koju je sudbina nacrtala za ponedeljak od 19 časova…

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa portala Nova.rs i podcasta „Pick and roll“ izražava najiskrenije i najdublje saučešće porodici i prijateljima Dejana Milojevića. Sigurni smo da će sećanje na ratnika neponovljivog osmeha zauvek trajati, ne samo među ljubiteljima košarke, zato je tu i ova epizoda u vrhu teksta.

Dobri naš Deki, počivaj u miru.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ s Mićom Berićem EP 13: Ratnički Partizan nemoguće pretvara u moguće, Zvezdino poluvreme za zaljubljivanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar