Golden Stejt Voriorsi su odigrali prvi meč na domaćem terenu od smrti Dejana Milojevića, a to je bilo sve samo ne običan susret. Pobeda nad Atlantom sa 134:112 bila je i dalje u drugom planu.

Ton utakmice je postavljen i pre prvog sudijskog zvižduka jer su se igrači i treneri oba tima emotivno oprostili od Milojevića kog su dobro poznavali. Stiv Ker, trener Golden Stejta, održao je govor zbog kog je porodica Milojevića pustila i više suza, a i početak meča je bio podjednako emotivan.

PROČITAJTE JOŠ

Stef Kari se prvi upisao na meču, a onda je podigao ruke ka nebu sa ispruženim kažiprstima ka nebu. Bilo je to posvećeno Milojeviću.

„Pokušajte da se izgubite igrajući utakmicu“, rekao je Ker igračima pre izlaska na teren, a pod tim „izgubite“ je podrazumevao da barem na trenutak zaborave na Milojevića.

Stef Kari je meč završio sa 25 poena uz osam asistencija, dok je Klej Tompson brojao do 24.

Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez)

„Nije nam bilo lako, ali mislim da su naši momci odradili dobar posao u pokušaju da naprave tranziciju i da se koncentrišu na meč. Bilo je veoma emotivno. Mnogi su plakali i pre podbacivanja“, poručio je Ker.

Čak sedam igrača Golden Stejta je stiglo do dvocifrenog učinka, pa ni još jedna sjajna partija Bogdan Bogdanovića i ostalih startera nije pomogla.

Bogdanoviću je bilo izuzetno teško pre meča, a onda je uspeo da postigne 17 poena uz tri asistencije za 32 minuta na parketu. Pogodio je šest od 11 šuteva, od toga 4/9 za tri.


NBA rezultati

Četvrtak, 25. januar

Detroit – Šarlot 113:106

Vašington – Minesota 107:118

Majami – Memfis 96:105

Hjuston – Portland 131:137 pp

Milvoki – Klivlend 126:116

Dalas – Finiks 109:132

San Antonio – Oklahoma 114:140

Golden Stejt – Atlanta 134:112

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom doneo Denveru pobedu protiv Indijane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar