Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Dejan Kamenjašević, generalni menadžer Dubaija, govorio je na konferenciji za medije povodom zvaničnog ulaska ovog kluba u ABA ligu.

Regionalno takmičenje će sledeće sezone brojati 16 timova, što znači 30 kola umesto 26 koliko je bilo do sada.

“Želim da pričamo o činjenicama. Zahvaljujem se menadžmentu ABA lige koji su nam dali ovu šansu i oni koji su nas podržali, ali i onima koji su imali sumnje, uveren sam da ih više neće imati. Ovo je bio mukotrpan i težak put. Možda i najveći uspeh je da smo sada kao Dubai ušli u Evropu. Mislili su da sam lud i glup, sada možda jesam samo lud. Želeo bih da kažem o zabludama. Mi sada prvi put izlazimo javno, a u periodu kada smo mi ćutali, drugi su pričali. Sada je vreme da mi kažemo kakve su prave informacije“, rekao je Kamenjašević za početak.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaće utakmice Dubai će igrati u svojoj zemlji, a ne u ovom regionu.

“Igraćemo u Koka-Kola areni u Dubaiju. Ne u Beogradu kako su kružile informacije. Što se tiče budžeta, ne dovodimo Tavaresa, Majka Džejmsa i ostale, mi imamo biznis model. Bićemo konkurentni, to da. Imaćemo budžet koji će biti skroman, važno nam je da učimo, da steknemo iskustvo. To je cilj, da uđemo u Evropu. Takmičarski nam sada nije cilj da osvojimo ABA ligu. Čak i da u hipotetičkom slučaju da osvojimo ligu, mi ne ulazimo tako u Evroligu niti Evrokup. Smatramo da možemo da sastavimo dobru ekipu, da uči i da dobije svoj indentitet.”

Upitan je Kamenjašević ko će biti trener Dubaija naredne sezone, a pominjalo se da bi to mogao da bude Svetislav Pešić.

„Imamo ideju. Mislim da imamo i osobu, ali pošto su svi pod ugovorom, nije na nama sad da kažemo. Značiće da definišemo naš status gde igramo, osim u ABA ligi, da bi znali kako se finalizuje dogovor. Gledamo osobu iz ovog regiona“, naglasio je Kamenjašević.

Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs
Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Objasnio je da će mnogo veće probleme oko putovanja imati Dubai, a ne ostali klubovi.

“Dubai je na pet sati leta od Beograda, Zagreba, Ljubljane. Mnogi turisti odavde idu, isto tako mogu i ekipe. To je jedan put po sezoni, ali niko se nije pitao kako će Dubai koji mora stalno da putuje. Sa te strane smo sigurno mi u gubitku.“

Dotakao se i navijača.

„Svakako da ne možemo da imamo navijače kao Partizan ili Crvena zvezda. Ta poređenja nisu korektna. Mi smatramo da i ne možemo da imamo takve navijače jer su 90 posto ljudi u Dubaiju stranci, oni vole košarku, samo nisu imali svoj tim do sada. Želimo da gradimo i rastemo. Naravno ne poredimo se sa Partizanom i Crvenom zvezdom, ali možemo sa nekim drugima jer nije svaka dvorana u ABA ligi popunjena.”

Još uvek nije sigurno da li će Dubai nastupati u Evroligi ili Evrokupu, ili će možda ostati bez evorpskih takmičenja.

“Naš cilj je uvek bio ABA liga, naravno komercijalno i sportski nam je bitno da igramo dve lige. To je otvoreno pitanje još uvek, ali ovo je tema ABA lige, ali definitivno je interes da igramo dve lige. Ulaskom u ABA ligu smo pokazali da postojimo, da nismo samo tamo neki oblak koji se vrti.”

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare