Darko Rajaković
Foto: Tanjug Chris Young/The Canadian Press via AP)

Teško je podneti nečiji pad, ali još teže nečiji uspeh.

Darko Rajaković, srpski trener koji je nedavno postao novi glavni trener Toronto Reptorsa, to je sada osetio na sopstvenoj koži.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenose američki mediji on je optužen i pravno tužen zbog sumnje da je sa saradnicima Ikečukvuom Azotamom i Noom Luisom izneo poverljive informacije iz kluba.

Njih dvojica su bivši članovi franšize u Njujorku, a sada su deo stručnog štaba srpskog stručnjaka. Na spisku se uz njih trojicu nalazi još 11 članova.

Azotam je navodno izneo na hiljade fascikli.

„Reč je o veoma poverljivim dokumentima, radi se o izveštajima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimcima, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže“, preneli su tamošnji mediji.

U tužbi stoji da je Rajaković iskoristio Azotama da bi došao do informacija.

„Azotam je sam sebi poslao mejlom nekoliko dokumenata sa informacijama u vezi sa Niksima.“

U Njujorku ističu da su bili primorani da povuku ovakav potez, preneo je „Basketnews“.

„Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije“, smatraju u klubu.

Rajaković se na ovakav potez odlučio zbog „netradicionalnog puta ka mestu glavnog trenera, koji mu je onemogućio da razvije sopstvenu strukturu i trenerski metod“, stajalo je u tužbi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare