Nemanja Dangubić je sa ekipom Peristerija poražen u polufinalu FIBA Lige šampiona, a nekadašnji krilni košarkaš Crvene zvezde i Partizana osvrnuo se na tehnološku novinu koja bi iz korena mogla da promeni košarku.

Završnica turnira koji je na kraju osvojila Unikaha odigrana je na takozvanom led-parketu, a Dangubić je otkrio kakav je utisak ostavilo na njega.

„Jako zanimljivo, potrebno je vreme za navikavanje. Sigurno je lepo za publiku i daje još lepšu dimenziju utakmici, podržavam. Pogotovo što je turnir sa četiri ekipe, pa može da se izvede, ne znam kako bi bilo na duže staze“, rekao je Dangubić.

U dresu Zvezde igrao je u Evroligi, u Partizanu je nastupao u Evrokupu, a upitan da prokomentariše koje je takmičenje kvalitetnije, nije imao dilemu:

„Sigurno Evroliga, mislim da je velika razlika još uvek u kvalitetu igrača i timova. Međutim, ovo mi je prva godina u Ligui šampiona, zahtevno je takmičenje. U smislu da postoji dosta timova sa različitim stilovima igre, bilo je dosta timova iz Francuske, Nemačke, pa moraš da se prilagodiš. Takmičenje zaista napreduje svake godine. F4 je lepo organizovan, tako da mislim da će svake godine biti sve bolje.“

Podsećamo, Peristeri je u polufinalu poražen od Tenerifa 97:93, a potom od Mursije u borbi za treće mesto, 87:84.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare