Foto: instagram.com

Košarkaši Borca iz Čačka propustili su priliku da pobede Budućnost na domaćem parketu, a jedna odluka sudija bila je diskutabilna.

Bilo je na kraju 76:72 za Budućnost, a jedan momenat pri 1.45 do kraja, kada je bilo 69:67 za Budućnost, revoltirao je navijače Čačana.

Kobs je napravio faul i iz tabora Borca su tražili nesportsku, ali do nje nije došlo. Progledalo se igraču Budućnosti kroz prste, Kočović je pogodio oba bacanja, ali je Budućnost odmah dobila novi napad.

Imali su Čačani za čime da žale, ali se na kraju trener Marko Marinović džentlmenski poneo.

„Još jedan nesrećan poraz. Ponovo smo bili u situaciji da pobedimo, ali smo svojim greškama doveli Budućnost do pobede. Budućnost je jedna od najboljih ekipa u ligi. Tražili smo šansu u činjenici da su odigrali dve jake utakmice u prethodnih tri, četiri dana. Igračima zameram što su se kasno probudili, i što ima nekih koji nisu bili na maksimumu. To je moja greška, jer to nisam uvideo od početka. Imali smo loš start, to je uzrok poraza. Poželeo bih Budućnosti pre svega zdravlje, a onda i puno sreće u nastavku“, rekao je posle meča Marinović.

Oglasio se i Petar Mijović iz Budućnosti.

„Mi smo na putovanju koje traje sedam dana. Ovo nam je četvrta utakmica u devet dana. Znao sam Borac, koji je imao mnogo više vremena da se osveži i pripremi utakmicu, će za nas da bude izuzetno nezgodan protivnik. Tako je bilo i u Podgorici, gde smo utakmicu dobili u jednom posedu, a tako je bilo i večeras. Nakon kontrole koja je trajala 30 minuta ušli smo u samom kraju u situaciju da se vadimo. Uspeli smo da se iščupamo, a mojim momcima čestitam na izuzetno važnoj pobedi. Ono što je moja obaveza, jeste da se zahvalim direktoru kluba Marku Ivanoviću jer smo imali sjajno gostoprimstvo. To nije ništa neočekivano, s obzirom da se radi o Čačku i KK Borac. Marku Marinoviću i momcima iz Borca želim svu sreću i da nastave da igraju dobru. Pored četiri pobede koje ima, veliki je značaj što se svi mi plašimo dolaska u Čačak. To znači da Borac igra dobro, da je tvrd orah svima. Želim im da tako nastave i da u Čačku skinu još nekog favorita“, naveo je Mijović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tri Korne Penal (@trikorne_penal)