Nikola Kalinić i Ognjen Kuzmić u razgovoru; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli nastavljaju borbu za prvo mesto.

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 18 časova utakmicom protiv SC Derbi (Studentskog Centra) zatvaraju 22. kolo regionalne ABA lige.

Zvezda iza sebe ima veoma uspešan period, tokom kojeg je za 14 dana odigrala šest utakmica, a izvojevala je četiri pobede i to u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji meč crveno-beli su igrali sa Makabijem u Beogradu u četvrtak, nakon čega je usledila pauda od tri dana bez utakmica.

Zvezda će borbu za prvo mesto u ABA ligi (skor 17-2) nastaviti u ponedeljak protiv SC Derbija koji trenutno ima skori 8-11. Glavni rival crveno-belima za prvo mesto biće Partizan, koji u nedelju od 19 sati igra protiv Budućnosti u Podgorici.

Studentski centar ove sezone po prvi put nastupa u ABA ligi, a u prvom meču u Podgorici crveno-beli su slavili sa 99:67.

„Ekipa Studentskog Centra je debitant u regionalnoj ligi, ali pokazali su se u jako dobrom svetlu, igraju dobro i imaju sjajan rezultat za sada. U pitanju je ekipa koja ima potencijala i želimo dobrom igrom da osvojimo nove bodove“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Svoja očekivanja pred meč izneo je i Ognjen Kuzmić.

„Očekuje nas meč protiv tima koji je pokazao dosta u prethodnom delu sezone. Tim koji je sastavljen od iskusnih, ali i nekolicine mladih i vrlo talentovanih igrača. Imali smo nakon prethodnog perioda koji je bio izuzetno naporan, par dana da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo da odigramo dobro i osvojimo bodove kojim bi ostali u samom vrhu tabele“, istakao je Kuzmić.

Karte za meč 22. kola regionalne lige nalaze se u prodaji, a navijačima će biti na raspolaganju i na dan utakmice na blagajni hale „Aleksandar Nikolić“.

U petak crveno-bele očekuje gostovanje Barseloni, a u narednoj rundi regionalne lige gostuju Ciboni.

ABA LIGA, 22. kolo

Subota

Borac – Krka 77:68

Nedelja

17:00 Cedevita Olimpija – Mega

19:00 Budućnost – Partizan

21:00 FMP – Cibona

Ponedeljak

18:00 Crvena zvezda – Studentski centar

Petak

Igokea – Zadar 79:67

Split – Mornar 76:67

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Novak luduje i skače na parketu u dramatičnoj završnici sa Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar